Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
    A uprawnienia SEP'owskie masz, żeby bawić się elektronika?
    chyba elektryka, a to co innego

Skomentuj

Witam

Poszukuje rozpiski wszystkich elementów na 2x7294. W pdfie IRKA są rozpisane jednak nie mam pojęcia które kondensatory mają być MKT a które ceramiczne. Tak samo DZ1 DZ3 dioda zenera 15-30V jaką zastosować ?
      oraz R10 220-470R ? Potrzebował bym takie rozpiski abym mógł dać sprzedawcy i ogarnął o co chodzi (aby nie było pomyłek). Z racji iż nie znam się zbytnio proszę o wyrozumiałość. Z wytrawieniem oraz montażem poradzę sobie sam.

Chciałbym prze internet najlepiej w jednym sklepie skompletować całość.

Skomentuj

Used Part Type Designator
        ==== ================= ================================================== =
        12 1N4148
        2 ZENER 15-30V opcja! dowolna dioda zenera z zakresu 15-30v. jezeli moc nie jest podana to kupujesz dowolne. JEST TO OPCJA! nie musisz tego montowac
        1 ZENER 3V3
        2 ZENER 12V
        2 1N4001 lub na wyzsze napiecie z koncowkami z zakresu 1-7
        --------------------------------------------------------------------------
        1 10R
        1 220-470R opcja! znowu dobierasz dowolny z tego zakresu. zmieniajac te wartosci zapewne cos sie zmieni - np punkt zadzialania ukladu. ale ze wzgledu na trudnosci z zakupem fotorezystora lepiej odpusc ten element
        6 470R
        2 680R
        4 1K
        4 4K7
        4 10K
        15 22K
        1 47K
        2 100K
        4 220K
        1 1M
        1 2M2

jezeli moc rezystora nie jest podana to wystarczy 1/8w. dla bepieczenstwa kupujesz 1/4w. takie sa najtansze. w tym rozmiarze pasuja takze 0,6W
        4 220R 5W jezeli nie bedziesz uzywal wejscia wysokopoziomowego to mozesz to ominac
        5 100pF ceramiczny
        1 22nF moze byc i ceramiczny i MKT
        5 100nF MKT
        1 220nF MKT - ujdzie ceramiczny, ale MKT latwiej dostac
        5 470nF-1uF MKT
        5 22uF 50V
        2 47uF 25V moze byc na wieksze napiecie
        3 100uF 25V j/w
        2 220uF 35V j/w
        2 4700-10.000uF 50V C26 C30
        1 POT 2x100K lin. P1
        1 POT 2x100KB log. P2
        1 TL062 moze byc TL072 lub TL082
        1 TL074 moze byc TL084
        2 BC546
        2 TDA7294
        2 LED
        2 LED opcja LED1 (dwukolorowa bipolarna)
        1 FOT1 opcja fotorezystor (5616)
        1 MOSTEK 6A 200V moze byc mocniejszy, byle rozmiarem pasowal
        1 PRZEKAZNIK 24V mozesz z tego zrezygnowac
        1 BEZPIECZNIK 100mA mozesz z tego zrezygnowac
        3 PRZELACZNIK identyczne kupisz tylko u irka. podobne musisz wpasowac w plytke
        3 ZLACZE 3PIN ARK
        1 TRAFO TS2/56 mozesz z tego zrezygnowac
        podkladka mikowa pod TDA! jest konieczna poniewaz na obudowie TDA jest ujemne napiecie!

jakies jeszcze pytania?
        raczej nie kupisz wszsytkiego w jednym miejscu

---------- Post dodany o 15:47 ---------- Poprzedni post o 13:48 ----------

zobacz zdjecie ukladu

"kostki" to MKT

Skomentuj

Podłączam do Technicsa sa-ex710 i ledwo co słychać dzwięk. Które elementy są odpowiedzialne za czułość?

Skomentuj

w jaki sposob? niskopoziomowe czy wysokopoziomowe?

Skomentuj

Ja kiedyś kupiłem ten wzmak od jednego z forumowiczów - po podłączeniu okazało się, że praktycznie w ogóle nie gra. Przyczyną tego był błąd w montażu wejścia wysokopoziomowego, polegający na tym, że jeden kanał działał w odwróconej fazie i sygnał znosił się. Może również u Ciebie problem tkwi w okolicach tego miejsca?

Skomentuj

Niskopoziomowe gniazdo RCA.

Skomentuj

Opisz dokladnie co jak i gdzie masz podlaczone. Oraz czy sprawdzales na innym zrodle?

Skomentuj

Subwoofer śmiga jak burza tylko z tym amplitunerem za cicho podłączam do gniazda subwoofer (bardzo niskopoziomowego ) rozumiem że tłumik to R15 R16? jakie trzeba zastosować wartości żeby czułość była na maxa bez ryzyka uszkodzenia?
                    Last edited by Morbid; 02.01.2013, 04:00.

Skomentuj

przeciez to pro-logic - jest tam w ogole sterowanie subem z poziomu ampli?
                      bo jak nie to bym uzyl wejscia wysokopoziomowego

Skomentuj

pierdykłem się mam model 510 nie 710.
                        Ampli używam do muzyki więc tylko tryb stereo. Jest tylko jedna gała głośności która reguluje również głośność suba. Połączone i zmontowane jest na pewno dobrze.

Skomentuj

A na pilocie nie ma regulacji suba? Mój ampli (również Technicsa) miał osobną regulację dostepną tylko z pilota. Z tego co pamiętam, sygnał na tym wyjściu był już z wyciętą górą pasma...

Skomentuj

Jest tylko regulacja centralnego i tylnych. Sub jest ciachnięty na 100Hz (dość skutecznie).

Skomentuj

szybkie pytanie

czy ktos jest chetny na panel do mostka TDA wg projektu irka?
                              nie kompletny, tylko blache, ewentualnie radiator

bede zamawial i moge zamowic wiecej

ceny nie znam - orientacyjnie napisze 30zl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                szybkie pytanie

czy ktos jest chetny na panel do mostka TDA wg projektu irka?
                                nie kompletny, tylko blache, ewentualnie radiator

bede zamawial i moge zamowic wiecej

ceny nie znam - orientacyjnie napisze 30zl
                                ja bym się pisał chyba nawet na 2 szt

Skomentuj

w takim razie obserwuj temat. kase bede zbieral jak bede mial panele
                                  mysle ze za 2-3 tyg

Skomentuj

Ja również jestem zainteresowany - 2 szt.

Skomentuj

Teraz pytanie - z radiatorami? Irek zaleca przeciety na pol...
                                      Malujemy? Nie wiem jaki koszt i ile to potrwa
                                      Wprowadzam zmiane na gniazdo zasilania - zintegrowany modul do kupienia w design-audio

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        Malujemy?
                                        nie wiem czy chodzi o radiator, ale malowanie pogorszy trochę odprowadzenie ciepła. Jeżeli nie chodzi o malowanie radiatora to przepraszam :)

Skomentuj

Paweł, jeśli chcesz coś zmieniać to daj jakiś konkretny projekt jak by to miało wyglądać.
                                          Ja mam już zakupione elementy które mają się znaleźć w panelu, więc jeśli się okaże że coś jest zmienione i nie będzie pasować to nie ukrywam że moja mina nieco zrzednie.
                                          Najlepiej żebyśmy wiedzieli co konkretnie bierzemy.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X