Elektrolity mam 10000u na 50V, więc problemu nie ma, ale rezystorów nie mam na stanie, a nie chcę płacić znów za przesyłki kupę kasy (a na uczelni nie będę z 2 miesiące)
Więc zrobię tak:
I będzie wzmak do suba gotowy.
Aha jeszcze jedno:
Potencjometry wystarczą pojedyncze? I czy mogę zamienić 47k na 50k?
Te rezystory moga byc spokojnie 2W a nawet 1W. Przy nawet glosnym sluchaniu nawet sie nie zgrzeja. Zreszta ja dalem 390om a nie 220 i wogole polowe elementow pozmienailem Wartosci bo byly tak ustawione ze pasmo wzmacnaicza zaczynalo sie od 20-paru Hz... a powinno przy kilku. Tak smao filtr, cial od 80Hz a ja zrobuilem od 40Hz.
Wartosci bo byly tak ustawione ze pasmo wzmacnaicza zaczynalo sie od 20-paru Hz... a powinno przy kilku. Tak smao filtr, cial od 80Hz a ja zrobuilem od 40Hz.
kwestia już poruszana, w wypadku tanich głosników , a tda jest tanim wzmacniaczem małej mocy do tanich głosników poszerzanie pasma od dołu , jak i stosowanie filtrów tnących tak nisko - na zboczu cha-ki , jest po prostu bez sensu.
150W/8om to nie taka mala moc. A pasmo od dołu dla kazdego suba i wogole jakiegokolwiek wzmacnaicza powinno siegac tych kilku Hz góra. Inaczej mamy niezle znieksztalcenia fazowe w okolicy kilkudziesieciu Hz własnie...a potem nie gra i tlumaczymy ze tani wzmak to tak ma.
Niektórzy to piszą że i 400w ma tylko że niewiele z tego wynika bo tym scalakiem napędzić można dość optymalnie najwyżej 22 scx, a w tym przypadku to ani pasywny subsonic, ani odcięcie na 80hz nie przeszkadzają.
150W/8om to nie taka mala moc. A pasmo od dołu dla kazdego suba i wogole jakiegokolwiek wzmacnaicza powinno siegac tych kilku Hz góra. Inaczej mamy niezle znieksztalcenia fazowe w okolicy kilkudziesieciu Hz własnie...a potem nie gra i tlumaczymy ze tani wzmak to tak ma.
Kazdy sub ma subsonic i gdyby to on degradowal dzwiek to by go nikt nie stosowal. A kreci faza to sam glosnik wiec subsonic moze co najwyzej to odkrecic.
Zamieszczone przez pegelmesser
Subsonica to tam nie ma niestety....
Jesli mowa o moim ukladzie na mostku TDA to jest tam pasywny subsonic 3-rzedu.
Skomentuj