Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wypadki przy PRACY, Spalone Wzmaki, Głośniki itp.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wypadki przy PRACY, Spalone Wzmaki, Głośniki itp.

Mam pytanko do wszytskich :P ile zeczy spaliliście i co to było ^^

Ja spaliłem 20W wzmak
    Info: grał - pffffff(jak przy nim grzebalem) - nie gra
    dokładniej zrobiłem tylko zwarcie, moge naprawic ale mi sie nie chce,
    p.s nastempnym razem nie bede grzebal w wzmaku pod napieciem :P
    Odzysk:przyda mi sie do czegos lepszego czesci radiator, obudowa i moza zasilacz 12V :>
    Kasa: strata kasy nie duza bo dostałem te glosniki :P ale wyceniam je na 30zł chyba byly tyle warte hehe
    Zdrowie: naszczescie nic mi sie nie stało :P

Ciekaw jestem kto bedzie rekordzistą :P

Ehh wiem ze myslsiz o mnie,ja narazie hmm... poprostu nieuruchomiłem p3a 2 albo 3 razy ktore znowu lezy u esha :P tymrazem bede musial podpiac tylko trafo jak do mnie wroci wiec niema bata ze nieodpali.teraz podpialem tda 7294 i dziala...:]

Skomentuj

Tasior, tylko tyle spaliłeś :>
      p.s on sie i tak nie przyzna ile tego było :P

Skomentuj

u mnie tez byly cyrki z p3a az w kocu wyrzucilem je :P kiedys mi sie nudzilo to palilem sobie speakery od kompa :) i duzoo,duzo innych :) albo z buta jak glosniki tonsila dostaly... ogolnie duzo takich przypadkow mialem...

Skomentuj

a ja mam pytanie... czy tda przezyje jesli spale jakis glosnik? cos na realm of ex...costam by sie wrzucilo :P jak narazie stx widze ze ma jakies 5 cm xmax p-p

Skomentuj

jak mi dacie 8 mb na serwerze to wrzuce filmik jak membrana... no wlasnie, dajcie mi 8 mb to sie dowiecie

Skomentuj

http://www.megaupload.com/ http://www.rapidshare.de/

Skomentuj

Dajcie mi cyfrowke to nagram stxa przy 15 hz...

[ Dodano: 30-12-05, 22:46 ]
                aha noi jak z tym paleniem? niesfajcze tda? niechcialbym stracic wzmaka i glosnika :P

Skomentuj

A ja będe ewenementem,nic jeszcze nie upiekłem,chyba dał tu dużo refleks i ucho.No i chyba wrodzony szacunek do rzeczy nabytych.

P.S.Wyłączam z tego głośniki wysokotonowe-kopółki.Chyba każdy wie dlaczego...no i pare alfredów ale to nie głosnik więc nie ma co liczyć.

Skomentuj

no wiec dodalem filmik tu: http://www23.megaupload.com/files/cf...0/100_0211.MOV, ale mi sie nie chce sciagnac, bycmoze dlatego ze mam agenta do aciagania. dajcie znac czy sie wam sciaga:)

Skomentuj

sciaga

Skomentuj

ja ostatni upalilem kostke tda:) dokupilem nowa i sie sfajczyl caly mostek :] Jeszcz wszesniej spalilem jakis wzmak uher bo za bardzo przekrecilem galke na glosniku 4 ohm mozna bylo tylko do 8 hehe. A co do glosnikow tydzien temu spalilem arn 200 :)

Skomentuj

lol... :) fajne spodenki :)

Skomentuj

heh:/
                            bohaterem filmu jest tonsilowski gdn 16/15 i wzmak na stk 4221V ( ten co mi brumi i nie chce przestac:/ )

Skomentuj

Niedawno spaliłem niechcąco wzmacniacz.... przyszedł do mnie pocztą rozpakowałem uruchomiłem i wziolem się za pomiary...sonda zjechała i po końcówie :(.
                              Nacieszyłem się nim jakieś 10 minut :)...kupiłem już nowe 8 sztuk MJ15003 i 4 ale cóż... brak czasu i leżą już z 2 tygodnie.

A to film jak pracuje gdn16/15 przy 35W z diory 442 - powiem tylko tyle że aż obudowa wzmacniacza brumiała od przeciążeń (biedne trafo .... katowałem go jakieś 20 min takimi sinusami i nic.. potem go podpiołem pod 200W sin i wyskoczył biedak :)

http://s44.yousendit.com/d.aspx?id=1...40QMFX5CKZAHOT

Skomentuj

no jakos male te swoje osiagniecia macie
                                moj dorobek przedstawia sie nastepujaca:
                                - 2x stk4048 (jeden zwarcie wyjscia, drugi - za duzo od niego wymagalem :) )
                                - tda7294 montowany na pajaka i gdzies sie pieprznalem
                                -2x (albo i wiecej) tda1554q
                                - technics su-v300 - lutowalem na podlaczonym do pradu wzmaku kable w glosniku a na lutownicy mialem przebicie z 220v
                                - ne65 - jakos mi sie nie udalo go zlozyc (to byl moj 1st wzmak i nigdy go nie uruchomilem )
                                - jakis przedwzmak z regulacja basu i sopranu
                                - 3 tonsile 11/100 (zla zwrotka)
                                - 4x stx 17/../sc jak sie 2 zjaraly to sie wqrwilem to dorezalem reszte
                                - 2x alpiard jakis wysokotonowy
                                - wagon (pociagowy) fajek
                                - plyte glowna atx (patrz motyw z technicsem - lutowanie diody :) )
                                - jeszcze kilka plyt glownych z roznych kompow :)
                                - kilka obodow od kolumienek w kominku :P
                                - ze dwa monitory (sie po prostu spalily :) )
                                - wlosy kolesiowi :) (jak mu fajke odpalalem )
                                - kilka zasilaczy od kompow

jeszcze jak bym pomyslal to bym pewnie cos wymyslil ale jakos o tej porze pamiec szwankuje :)

pozdrawiam

Skomentuj

A ja spalilem:
                                  - 2 wagony fajek :)
                                  - unitre trawiate
                                  - 5x tda1554q (mialem do nich pecha cosik)
                                  - 3x lm3886
                                  - gdn 20/100 (tylko wersje nie wiadomo z kad)
                                  - blaupunkt gta2100b
                                  - chałupe sąsiadom ( z kotem wlacznie)
                                  - kilka stabilizatorow (niektore zywym ogniem)

Skomentuj

Zamieszczone przez Asmoday
                                    A ja spalilem:
                                    - chałupe sąsiadom ( z kotem wlacznie)
                                    hahaha mamy podpalacza na forum :)

Skomentuj

Mój dorobek:

-coś zrobiłem i poszedł jeden tda 7294 a przy okazji dwa arn 150(bolało)
                                      -wymagałem czegoś więcej od stx 32-150-08(stara seria) dostał kopa w membrane
                                      -jakieś stare tonsile chyba 16-25
                                      -dwa głośniki wysokotonowe wstęgowe JVS
                                      -dwa głośniki GDM 12-60:)
                                      -3 procesory duron 850 duron 1800 i athlon 1700(teraz jak podkręcam to niema bata bym spalił)
                                      -fajek niepale więc niewypaliłem

Skomentuj

Ja nie wiem co Wy z tymi P3A macie... u mnie każde rusza (no może oprócz tego co mi Tasior teraz wysłał, bo tam jakieś czary się dzieją :) ).

A co do spalenia... kilka kostek OPA, jednego LM3886, trochę opampów, kilka tranzystorków - ogólnie raczej małe straty

Skomentuj

Czaruję...
                                        X