Matys1990 mógłbyś zrobić zdjęcie całego układu od strony elementów?[wygasnie]
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Wylutowqne sa tylko diody d7 d7 i tranzystory sterujace t6 t16 t24 t32
Moze i luty nie sa zbyt doskonale ale je poprawiam teraz wszystkie :)
nie kazdy zaczynal od stacji hot air albo jakiejs dobres stacji lutowniczej
[wygasnie]
Skomentuj
-
Ja lutowałem dwa symasymy i uniampa + jakieś drobne układy stacją lutowniczą za 35zł. Wszystko ruszyło za pierwszym razem i działa do dzisiaj. Tak więc nawet tanią lutownicą można poprawnie złożyć układ.
Jeśli cyna nie bardzo chce się łapać pól lutowniczych to proponuję przed rozpoczęciem lutowania przemyć płytkę płynem do naczyń, a jeśli jest już coś wlutowane to przetrzeć spirytusem.
Skomentuj
-
ehh poddaje sie pomalu wszystkie luty poprawilem co ktory wygladal gorzej odessalem i od nowa zalutowalem popcinalem za dlugie nozki popatrzylem czy zwarcia nie ma (niby nie ma)
i co podlaczam i rezystory zaczynaja "swiecic" ;/
[ Dodano: 2010-10-16, 18:10 ]
Zrobilem maly tes i chcialem zobaczyc co bedie jak wyjme bezeczniki i z wyjetymi bezpiecznikami nic sie nie dzie kondesatory ladnie sia laduja maja 38v ale RU sie nie grzeje, cos mi sie wydaje ze bede mial przebite diody D7 i D8
[ Dodano: 2010-10-16, 19:11 ]
Sprawdziłem te diody d7 i d8 sa dobre.. Czy grzanie sie RU może być spowodowane uszkodzeniem koregos z tranzystorów sterujących?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Matys1990ehh poddaje sie pomalu
Skomentuj
-
Panowie doszedłem do końca uni uruchomiony :) Wszystkie elementy miałem dobrze wlutowane nie było zwarć wszystkie elementy tez dobre.
Mozę i to głupie ale zapomniałem dać podkładki mikowe pod tranzystory i to ich brak robił zwarcie, założyłem podkładki i uni odpalił od strzała, oba kanały ustawiłem na 5,3mV a na wyjściach miałem równiutkie 20mV wiec chyba dobrze.
Przepraszam za takie głupie pytania. Najważniejsze ze gra.
I dziękuje za wszystkie podpowiedzi.
Skomentuj
-
1. Powiedzcie mi czy kondensator elektrolityczny 1uF można zastąpić "MKT365 1uF/63V VISHAY" czy lepiej dać typowy elektrolit?
2. Z czego robicie zworki? Może być miedziany drut?
3. Czym łączycie punkty A>A itp? Drutem czy linką? Ja połączyłem grubym drutem miedzianym i zastanawiam się czy tak może być czy lepiej linką.
4. Gdzie dostanę elektrolity 10.000uF takich firm jak elna, nichicon czy nippon w Łodzi lub internecie?
Byłbym wdzięczny za odpowiedzi na którekolwiek z pytań.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez davitxx2. Z czego robicie zworki? Może być miedziany drut?
Zamieszczone przez davitxx4. Gdzie dostanę elektrolity 10.000uF takich firm jak elna, nichicon czy nippon w Łodzi lub internecie?
lub tu
http://allegro.pl/show_user_auctions...15&gr_id=67256
Zamieszczone przez davitxx1. Tak, że można? Czy tak, że lepiej elektrolit?
Skomentuj
-
davitxx napisał/a
2. Z czego robicie zworki? Może być miedziany drut?
Reszta nogi rezystora albo innego elementu świetnie się do tego nadaje
Tam gdzie są te małe zworki nie płynie chyba zbyt duży prąd?
Czy któreś konkretne elementy można zastosować lepszej jakości w celu poprawienia brzmienia/parametrów?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez misiek88raven1985 napisał/a
Czy któreś konkretne elementy można zastosować lepszej jakości w celu poprawienia brzmienia/parametrów?
mozna ale roznicy na ucho i tak raczej nie uslyszysz montuj tak jak masz na spisie nie kombinuj nic
Zamieszczone przez davitxxCzy któreś konkretne elementy można zastosować lepszej jakości w celu poprawienia brzmienia/parametrów?
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=266120#266120
Skomentuj
-
Zamieszczone przez davitxxTam gdzie są te małe zworki nie płynie chyba zbyt duży prąd?
Zamieszczone przez davitxxCzy któreś konkretne elementy można zastosować lepszej jakości w celu poprawienia brzmienia/parametrów?
Skomentuj
Skomentuj