Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a rezystory emiterowe? btw pachnie mi to brzydkim zimnym lutem

Skomentuj

Na rezystorach nie ma napięcia. Jutro dla pewności poprawie wszystkie luty:) jeśli nie pomoże będe musiał walczyć dalej:)

Skomentuj

zobacz czy są sprawne

Skomentuj

Tak, są sprawne:)

Skomentuj

czy trafo moze byc przyczyna petli masy? mam dwa konce uni podlaczone do jednego trafa i brumi, kazde z osobna podlaczone juz nie

kolega strone wczesniej dal zdjecia to i ja dam :]

http://nukedclx.palarnia.org/img/x/P4294054.JPG
            http://nukedclx.palarnia.org/img/x/P4294056.JPG
            http://nukedclx.palarnia.org/img/x/P4294064.JPG
            Last edited by AIPOWER; 11.06.2011, 06:36.

Skomentuj

Zamieszczone przez AIPOWER Zobacz posta
              czy trafo moze byc przyczyna petli masy?
              Niestety 2 Uni nie da się zasilać ze wspólnego trafa.

Zamieszczone przez AIPOWER Zobacz posta
              kolega strone wczesniej dal zdjecia to i ja dam :]
              O jejku ale pająk ta lampa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                Niestety 2 Uni nie da się zasilać ze wspólnego trafa.
                a to dziwne bo UKAsza uniampy od lat tak graja...

Skomentuj

Znalazlem jeszcze cos, DZ1 robi zwarcie w obie strony, a na testerze diod pokazuje w kazdym kierunku wynik 009. T17,18,19 sa sprawne, a klekly mje 340 i mje 350 (T3 i T14)

Skomentuj

i kolega maxdil tez robil chyba 3konce na jednym trafie, a bufor pajak jak pajak, caly na superglu sie trzyma procz trafa gdzie dalem wkrety (nie jestem elektronikiem jeno informatykiem); ponad to bufor wykluczylem jako zrodlo brumienia

---------- Post dodany o 14:38 ---------- Poprzedni post o 13:42 ----------

dodaje rozrysowany schemat polaczen, brzydki ale widac istote problemu
                    http://nukedclx.palarnia.org/img/au2.JPG

Skomentuj

sam uni nie brumi i nie szumi dobrze wykonany.Mysle,ze ten układ na lampach sprawia Ci problemy

Skomentuj

pisalem wyzej ze bufor nie sprawia problemu, kazdy uni z osobna tez nie (podlaczone przez w/w bufor) - problem pojawia sie jak podlacze drugiego uni
                        Last edited by AIPOWER; 13.06.2011, 16:42.

Skomentuj

jedyne co mi przychodzi na mysl to prowadzenie masy ale w przypadku lampy to ...po prostu nie wiem cholera jak Ci pomóc.

Skomentuj

pomijajac lampe problem NADAL NIE USTEPUJE

Skomentuj

Nie można tak podłączyć już pisałem. Musisz mieć wspólny zasilacz z jednym wspólnym mostkiem. Teraz masz 2 osobne zasilacze i co byś nie wymyślił będzie buczeć.

Skomentuj

powiedzmy ze zrobie mostek za trafem i podlacze bezposrednio do elektrolitow zasilacza uniampow, zda takie cos egzamin?

Skomentuj

musialbys pociagnac jeszcze bezposrednie uzwojenia do zabezpieczen

Skomentuj

Do tych elektrolitów zaraz za mostkiem? Wtedy powinno być dobrze.

Skomentuj

dokladnie, zaraz za mostkiem

Skomentuj

Poprawiłem wszystkie luty sprawdziłem elementy i dalej nic. Napiecia na Re nie ma a na wyjsciu 42V. Co jeszcze moze byc nie tak?

Skomentuj

kolega raven mial racje, wywalilem prostowniki i zrobilem jeden wiekszy na oba moduly, jak reka odjal a uklad szybkiego wylaczenia zalatwia sie prowadzac faze sprzed prostownika do zacisku ac1

a kolega zajca zastosuje sie do rad i sprawdzi tranzystory koncowe i sterujace

pozdrawiam, nukedclx

Skomentuj

Czaruję...
                                          X