Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ok spoko a trafa o takich parametrach czy oba są dobre ??

Technische Daten: 340VA, 2x35V, 2x4,9A, 230V, 50/60Hz

Elektrische WerteLeistung 300 VA Betriebsspannung 230 V
    Output 2x 30 VAC
    Strom 2x 5,0 A
    Temperaturklasse ta 40

Skomentuj

Oba podejdą. Pierwsze jest z napięciem na styk.

Skomentuj

ok ten pierwszy drogi ale dedykowany do audio wiec go wezmę a się zastanawiam jeszcze nad tymi 10000uF jakie wybrać
        z chin mogę zamówić takie: 4 szt za 35$
        http://www.aliexpress.com/item/10000...736738607.html
        u siebie mam takie
        http://www.ebay.de/itm/Elko-Kondensa...item53f54e03ab

http://www.ebay.de/itm/Mundorf-Konde...item5405d42ce6

Skomentuj

Kondensatory kup takie żeby Ci pasowały wymiarami. Do Uni mieści się 30mm na średnicy.

Skomentuj

ok to chyba wszytko już mam, puki co to pomału se polutuję :)

Skomentuj

witam czy PR-ki mogą być 2k2 ?? bo takie zakupiłem

Skomentuj

A powinno być 220 ohm. Dlaczego takich nie kupiłeś? Nie było? A nie było też bliższej wartości? Ciężko będzie na tych ustawić odpowiedni bias.

Skomentuj

ok zamówiłem już 250 ohm. no nie było innych a brałem kilka innych elementów to wziąłem też te co były

i jeszcze jedno czy te NTC 100k mogą być http://www.reichelt.de/NTC-0-2-100K/...NTC-0%2C2+100K
                  Last edited by lonevolf; 12.05.2014, 22:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                    i jeszcze jedno czy te NTC 100k mogą być http://www.reichelt.de/NTC-0-2-100K/...NTC-0%2C2+100K
                    moze byc.

Skomentuj

to znowu ja:) teraz tak kondensatory elko mam takie:

1uF 50v tu powinno być 25v
                      10uF 35v i tu tez 25v
                      10000uf 63v
                      czy takie mogą być na wyższe napięcie ??
                      47uF 25v
                      47uF 50v i 47uf 63v

trafo będzie o takich parametrach 340VA, 2x35V, 2x4,9A, 230V, 50/60Hz

a i pola c5, c12, c23, c30 zostają puste ? bo w spisie części ich nie ma
                      mowa o uniamp150v2

Skomentuj

Tak napiecia mogą byś wyższe, gorzej by było w drugą strone.

Tych kondensatorów nie lutujesz.
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Panowie czy te otwory gdzie siedzi T7, T28, i TER1 wypełnić też pastą termo...

Skomentuj

Ja wypelnilem. Moim zdaniem skraca to czas reakcji na zmiane temperatury, wiec z cala pewnoscia nie szkodzi (byle zwarcia nie zrobic jak pasta bedzie badziewna)

Skomentuj

jeszcze tylko trafo i podkładki pod trany i mam nadzieje ze wszytko dobrze polutowałem :)

Skomentuj

Sprawdz wszystko 3 razy i nie daj sie poniesc emocjom - co nagle to po diable

Skomentuj

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
                                  Sprawdz wszystko 3 razy i nie daj sie poniesc emocjom - co nagle to po diable
                                  no co dzień pod lupą oglądam :) a właśnie kupiłem takie podkładki jedne są chyba sylikonowe a drugie takie jakby szklane te drugie są ciut mniejsze które dać??

Last edited by lonevolf; 20.05.2014, 20:55.

Skomentuj

Te drugie to mikowe i te zastosuj :)
                                    Tylko uważaj bo są kruche.
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

ok i pastę daje z obu stron miki

Skomentuj

Jakie napiecie jest potrzebne na w punktach +/- ON do uruchomnienia wzmacniacza ?

Skomentuj

W złącza C-E t17 wstawiłem diode 1n4148 i wzmacniacz sie uruchamia (zasadniczo to było usterką) , lecz ma zniekształcenia, na obydwu kanałach takie same, dlatego zakładam że winowajcą jest układ zabezpieczenia. W punktach +/-ON mam po 8,2V. Na Dz1 -8,5V ,DZ2-11,5V. Co jeszcze sprawdzić ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X