Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak by ktoś miał na sprzedaż Uniampa niech piszę,może się dogadamy:-)

Skomentuj

Zamieszczone przez smyk442 Zobacz posta
      Jak by ktoś miał na sprzedaż Uniampa niech piszę,może się dogadamy:-)
      Kilka postów wczesniej...
      https://diyaudio.pl/showthread.php/7...l=1#post524909

Skomentuj

Tam już nie aktualne;-)

Skomentuj

A ktoś podpowie co miałbym sprawdzić jakie elementy wylutować i zmierzyc czy dobre są ??

Skomentuj

Najpierw proponuję wstawić foty :) W bdb rozdzielczości
            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Kiedyś przez nieuwagę zrobiłem zwarcie. Zaczął harczeć. U mnie z tego co pamiętam padła albo dioda zenera DZ1 albo tranzystor T17 w układzie zabezpieczeń i wzmacniacz nieprawidłowo się włączał. Mówię o mojej wersji V2

Skomentuj

Ok, jednak nie doczekałem się na info zwrotne od irka w sprawie zabezpieczenia. Nie ma ktoś chociaż wprasowanki? Spróbuje sam coś podziałać. Albo sprawdzoną płytkę zabezpieczenia?

Skomentuj

http://iamp.diyaudio.pl/?mini-psu do uniampa takie mini psu będzie ok.

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...y-borysowe-PCB
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Dzięki za odzew, jak nikt inny się jeszcze nie odezwie to się będę musiał podszkolić (czytaj nauczyć) lutować smd :)

Skomentuj

Dragon o ta pltyke ci chodzi?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Tak. Dokładnie o to zabezpieczenie mi chodziło :) Masz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Drag-on Zobacz posta
                          Tak. Dokładnie o to zabezpieczenie mi chodziło :) Masz?
                          mam chyba jeszcze jedna polutowaną ale muszę poszukać później ci dam znać na PW

Skomentuj

Ave !
                            Pomodlę się za Tego ,który odsprzeda PCB Uni...jakąkolwiek rewizję.
                            ps.oprócz modłów oczywiście trzos srebrników :)
                            Pozdrawiam .

Skomentuj

PCB nie mam ale mam trafo z poltrafo od irka do uniampa. Chcesz?
                              Last edited by Oskar29; 19.04.2019, 12:54.

Skomentuj

Chętny? to PW

Skomentuj

@dragon i @Oskar wysłałem PW ale nie wiem czy doszło,bo w wysyłanych w profilu nie mam nic.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                                    @dragon i @Oskar wysłałem PW ale nie wiem czy doszło,bo w wysyłanych w profilu nie mam nic.
                                    domyslnie wiadomosci nie zapisuja sie w wyslanych. musisz to aktywowac w swoim profilu

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                      (...)Podlaczenia uniampa w gotowym wzmaku to nawet ja bym sie nie podjal. Przesledzenie prowadzenia mas i prawidlowe podlaczenie uniego to robota na wiele godzin i to dla zawodowca. Uniamp musi miec bezposrednio podlaczone trafo, dokladnie chodzi o napiecie zasilania koncowki jesli zasila ono jeszcze jakies uklady to masz problem.
                                      Naprawdę to było by takie trudne ? Bo myślałem o wstawieniu tego wzmaka do swojego technics'a jako zasilanie na kolumny B odłączając fabryczne podłączenie.

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                      (...)Odczulic zabezpiezcenie mozna zmniejszajac rezystory emiterowe do 0,2-0,18oma nie mniej niz 0,15oma.
                                      W jednym z wcześniejszych postów (dokładnie w -> TYM <-) szanowny kolega pisał że można je zmniejszyć do 0,12ohm ostatecznie 0,1ohm

Skomentuj

Pytanie dodatkowe do autora, czemu na wejściu sygnałowym masa puszczana jest na ujemną szynę zasilania a nie na masę ?

Skomentuj

Zamieszczone przez matrix Zobacz posta
                                          Pytanie dodatkowe do autora, czemu na wejściu sygnałowym masa puszczana jest na ujemną szynę zasilania a nie na masę ?

Cofam pytanie. Nie dopatrzyłem się że ujemne napięcie zasilania oznaczone jest inaczej. Niestety przyzwyczajenie do cyfrówki robi swoje.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X