Jak się temat zaktualizował, to i ja się dorzucę. Irek jak chcesz strzel mnie w łep... miałem żarówkę podłączoną do transformatora, nie odłączyłem jej po prostu, stąd wyzwalało mi zabezpieczenie. Teraz gra już jakiś miesiąc normalnie, muszę tylko radiator wymienić na lepszy bo udało mi się uruchomić zabezpieczenie termiczne po dłuższym graniu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
potrzebna pomoc - uni działał chyba 6 lat już bez problemu - dalej działa ale ostatnio zapomniałem go wyłączyć i stał tak ze 4 h i w pewnym momencie zrobiło głośne puk - i teraz objaw jest taki
jak włączam to prawy kanał szumi , lekko strzela robi puk mocno aż cofa głośnik i jest ok, gra jak zawsze - przy wyłączeniu ten sam kanał szumi i strzela przez jakieś 10 sek- gdzie szukać ?nie jestem elektronikiem ale jak ktoś mi powie co i jak to dam rade w końcu sam go poskładałem
Skomentuj
-
na razie udało mi się znaleźć tylko tyle , na dz1 mam z 45v z jednej i z drugiej strony na dz2 jest około 12 v z jednej ,po wyłączeniu zasilania na prawym - i bezpiecznikiem jest 45v i nie spada a lewy wyglada ok bo po paru min jet coraz mniej V
ale nie ststy nie wiem jakie powinny być prawidłowe wartości muszę poszukać i doczytać
Skomentuj
-
Lewy nie spada, tam jest tak że jedna połówka zasilania się rozładowuje, a druga nie, normalne. Ile ty masz napięcia zasilania? Skąd wziąłeś te 60V?
DZ1 DZ2 są w zabezpieczeniach, jak na jednym kanale jest OK a na drugim nie, to nie to. Ale na jednym kanale opóźnione załączanie/szybkie rozłączanie nie działa. Może sprawdź T20 T21 i okolice?
Skomentuj
-
Tak zwana wersja V3 i V4 na troch lepszych niektórych częściach niż w grupowym było. Nie mam zdjęć finalnych bo już mi się nie chciało go otwierać ogólnie chodzi o mocowanie frontu oraz upięcie kabli do trafa bo dostały specjalną listwę. Jest to 4 kanałowa końcówka do kina (centralny i tyły) . Jedyny problem jaki się czasem dzieje to wtyki rca które niestety słabej jakości i czasem świrują i nie łączą
Skomentuj
Skomentuj