no bart210 gratuluję uporu w dązeniu do celu i cierpliwości :lol: kto by pomyślał,ze udało Ci sie zjarac R17 I R71.Mój Uni leży w szafie i czeka ....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez zbyszekno bart210 gratuluję uporu w dązeniu do celu i cierpliwości :lol: kto by pomyślał,ze udało Ci sie zjarac R17 I R71.
Zamieszczone przez nik156Nie każdy potrafi coś zrobić od pierwszego razu :) wiec ja ci się bart210 nie dziwie, ze nie udało ci się go odpalić za pierwszym razem :)
Awarię miałem dopiero w listopadzie, kiedy to wracając z odsłuchów u n_omyzs'a uni lekko się w aucie poturbował. Tak jak napisałem wyżej, prawdopodobnie potencjometr albo kabel sygnałowy dotknął radiatora. KROPKA.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210Taka opcja jest przydatna w przypadku, gdy w obudowie z końcówką znajduje się jeszcze wzmacniacz słuchawkowy. Raczej nie da się słuchać przez słuchawki i jednocześnie wyciszyć kolumn.
Uniamp w wersji z wyjsciam sluchawkowych bedzie mial przekazniki na wyjsciu i od razu bedzie mozliwy wybor kolumn A B (rowniez z pilota) i oczywiscie mozliwy wtedy do realizacji wtedy uklad zabezpieczenia DC.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekUniamp w wersji z wyjsciam sluchawkowych bedzie mial przekazniki na wyjsciu i od razu bedzie mozliwy wybor kolumn A B (rowniez z pilota) i oczywiscie mozliwy wtedy do realizacji wtedy uklad zabezpieczenia DC.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekSam uklad uniwersalnych zabezpieczen na malej plytce z dwoma przekaznikami jest juz opracowany i uruchomiony tylko nie mam czasu go pokazac.Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DIGIPROCOMPZamieszczone przez irekNo i ma sie pojawic prawdziwy uniamp stereo 300, 600, 900 a moze tez i jakies monobloki.
Zamieszczone przez cudny90Nie jestem pewien, ale trafo do tego układu ( znaczy napięcie trafa ) trzeba dobrać pod przekaźniki tylko ( albo odwrotnie ) ... Ci, co mają trafo ze wspólnego zamówienia mogą wykorzystać dodatkowe zasilanie 15V, zrobić do tego jakiś mały zasilaczyk na LMku i będzie :)
Zabezpieczenie zasila sie z pojedynczego napiecia zmiennego trafa glownego (24-68V) lub napiecia stalego 30-100V ale wtedy gozej bedzie dzialac szybkie wylaczanie.
Skomentuj
-
Witam,
dzisiaj pakowałem Uniampa do obudowy i przed operacja zrobiłem jeszcze teścik - gra elegancko. Natomiast zdziwiła mnie jedna rzecz: po odłączeniu zasilania sprawdziłem, czy na kondensatorach nie zostało zbyt duże napięcie - wiadomo, wkładanie do metalowej obudowy mogłoby skutkować jakimś przypadkowym spięciem. I tak - na kondensatorze z lewej: 0,0V, na kondensatorze z prawej: 40V. Czy to normalne, czy skopałem coś przy składaniu układu? Układ gra idealnie, ale ciekawi mnie czemu tak sie dzieje z napieciem na kondach.
Skomentuj
Skomentuj