Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam!

Sorry, źle sprecyzowałem pytanie ;-) Chodzi mi o płytkę, trafo, radiator, drobnica.
    Chodzi mi oczywiście o kwotę przybliżoną, wiadomo, że różne rzeczy można dostać w różnych cenach.

Pozdrawiam,
    Krzysiek191022.

Skomentuj

Jeśli chcesz wszystko kupować nowe i bez szaleństw to w 200-250zł powinieneś się zmieścić

Skomentuj

Witam!

Zamieszczone przez csbiczek
        Jeśli chcesz wszystko kupować nowe i bez szaleństw to w 200-250zł powinieneś się zmieścić
        No dzięki Ci bardzo za odpowiedź ;-) I do tego dochodzi obudowa i mam gotowego i działającego UniAmp'a ?

Pozdrawiam,
        Krzysiek191022.

Skomentuj

krzysiek191022, i 500 miejsc lutowniczych
          lepiej zamów złożony u Irka i nie będziesz miał problemów z szukaniem gratów itd
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez krzysiek191022
            I do tego dochodzi obudowa i mam gotowego i działającego UniAmp'a ?
            tak z tym że nie masz selektora, zabezpieczenia dc i innych dodatkowych bajerów... Masz takiego ,,golasa" trochę ale można spokojnie z niego korzystać...

Skomentuj

Witam!

Zamieszczone przez lklukasz
              lepiej zamów złożony u Irka i nie będziesz miał problemów z szukaniem gratów itd
              Po co mam iść na łatwiznę? Irek na pewno nie zbiednieje, a ja się czegoś nowego nauczę.

Zamieszczone przez csbiczek
              tak z tym że nie masz selektora, zabezpieczenia dc i innych dodatkowych bajerów...
              No wiem, wiem :-)
              Za jakiś czas, jak poczytam, potrenuję lutowanie, obeznam się w temacie, wezmę się za to, może się uda :-) Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,
              Krzysiek191022.

Skomentuj

krzysiek191022, jeżeli to ma być twój pierwszy wzmacniacz lub poważniejszy układ to nie polecam. To nie jest prosty wzmak.
                U Irka dostajesz komplet z selektorem, trafem, radiatorem, wyregulowany, z dozgonna gwarancją nic tylko słuchać.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

krzysiek przed zabraniem się do dzieła przeczytaj to:
                  http://www.edw.com.pl/pdf/2003/edw_2003_09_s24.pdf

jak to początek zabawy to przed wlutowaniem czegokolwiek sprawdz dwa razy czy dobrze to zrobiłeś ;p i jak się postarasz to nie może się nic spierdzielić ;p

wszystkie problemy jakie do tej pory mieli ludzie z Uni to po prostu smarkanie na płytce ;p lub odwrotnie wlutowane tranzystory czy diody ....
                  wiec naucz się lutować (masz linka wyzej) i sprawdzaj pare razy czy napewno tak ma byc zanim cos przylutujesz ;p

Skomentuj

krzysiek191022 Uniampa jako pierwszy wzmak też bym Ci odradził... Zrób jakieś tda7294 na początek lub któreś GC. Trafo jakąś maksymalną budżetówkę, żeby kosztów nie było za dużych. Z Unim nie poradzisz sobie od razu i będziesz ciągle w nim grzebał...

Skomentuj

Witam!

Przekonaliście mnie, ale ja też nie powiedziałem, że np. za tydzień biorę się do pracy :-P Na pierwszy ogień chcę zlutować wzmak do suba właśnie na tda7294 i jestem ciekaw rezultatów ;-)

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,
                      Krzysiek191022.

Skomentuj

Na poczatek to ja polecam LM386...

Skomentuj

Chłopaki, mam rebusa
                          Mam płytke do SUB150 i dziś poszedłem do elektronicznego po pare drobiagów i kupiłem sobie uchwyt di bezpiecznika. No i masakra. Nie pasuje :/ a innych nie miał... Ma ktoś może namiary na właściwe? po prostu potrzeba mi dokładnego wzoraca...

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi
                            Mam płytke do SUB150
                            yyy skąd?

Skomentuj

csbiczek, - kupiłem od "dabyl".
                              Miał kilka na stanie...
                              Taka jak na zdjęciu na stronie głównej jak sie wejdzie w odpowiednią zakładke
                              Tylko tak pomierzyłem te uchwyty na bezpiecznik to te co kupiłem mają 2,2cmx1cm. To są wymiary samego tego żółtawego plastiku. Może po prostu kupiłem jakiś kulawy?

Skomentuj

czy aby na pewno mówisz o sub150 czy może jednak o uniamp150?

Skomentuj

Jimi, powyginaj kombinerkami nóżki tak, żeby pasowały, ja robiłem u siebie coś takiego bo też miałem złe podstawki.

Skomentuj

Małe sprostowanie - chodzi faktycznie o uniampa150 a nie o sub150 - przynajmniej o tym z Jimi'm rozmawialiśmy i takie cos mu odsprzedałem :razz:

Jimi, albo wyginasz nóżki tak jak napisał luke666 albo kupujesz podstawki w formie dwóch połówek - są takie w sprzedaży - wtedy nie ma problemu z rozstawami... albo kupujesz całe ale o odpowiedniej wielkości

Skomentuj

No fakt, chodzi o Uniamp150... się przejęzyczyłem. Moja wina...
                                      sorry za błąd... wyedytuje go zaraz...

No to jeszcze poszukam tych podstawek bo te sa takie duze za na kondy zachodza...
                                      Po prostu myślałem że nie które rzeczy są zunifikowane.. no ale się pomyliłem kupując w ciemno

Skomentuj

http://img411.imageshack.us/i/dsc00107h.jpg/ jesli chodzi o takie oprawki jak na zdjeciu wszystko spokojnie sie miesci,troche wygina sie obudowa oprawki do wew. jezeli montujesz mostek 8-10A pozatym wszystko jest ok,zmontowalem mase uniampow z takimi oprawkami,pozdrawiam

Skomentuj

No dobra, z podstawkami dam rady.
                                          A mam pytanie odnośnie R21 i R67. podane jest że mają mieć 0R... Są rezystory o rezystancji 0Ω? Czy po prostu mam tam wstawić zworę, bo nie czaje

Skomentuj

Czaruję...
                                          X