Jimi, tam gdzie masz 0r tam ma być zwora...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
A mógł by mi ktoś przesłać jaką fotkę dobrej jakości z góry wszystkich elementów jak to polutował i od dołu tej płytki. Bo w mojej wersji nie mam zaznaczonego gdzie mam wlutować R17 R36 R64 R82 (wiem że od spodu, ale jak?) i tylko dla pewności, one mają mieć 22Ω i 5W?
tutaj e-mail dla osoby, która zdecydowała by się wesprzeć mnie zdjęciem:
toby_1986@o2.pl
Skomentuj
-
Zamieszczone przez JimiBo w mojej wersji nie mam zaznaczonego gdzie mam wlutować R17 R36 R64 R82 (wiem że od spodu, ale jak?) i tylko dla pewności, one mają mieć 22Ω i 5W?
Zamieszczone przez JimiBo w mojej wersji nie mam zaznaczonego gdzie mam wlutować R17 R36 R64 R82 (wiem że od spodu, ale jak?
Zamieszczone przez Jimitylko dla pewności, one mają mieć 22Ω i 5W?
0,22Ω mają mieć
Skomentuj
-
Ok chłopaki, rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Wiem ze trochę zalatuje zielenizną, ale w sumie z elektronika miałem do czynienia ostatni raz jakieś 4 lata temu i to w technikum. Teraz studiuję ekonomie i po prostu "odświeżam" swoją wiedzę i może nauczę się czegoś nowego (z resztą z technikum to jeśli chodzi o praktykę to niewiele wyniosłem)więc proszę o przymrożenie oka jeśli chodzi o moje pytania...
A jeśli chodzi o te rezystory po prostu nie zaczaiłem bo w spisie jest
0R22 teraz już wiem ze to 0,22
Domyślam się, że tak samo jest np. z:
4K7 (R32 R38 R49 R50 R52) - mają mieć 4700Ω
Skomentuj
-
Mam pytanie odnośnie radiatora a właściwie podkładek izolujących - mam przygotowany kształtownik zamknięty, który będzie przykręcony do dość sporej aluminiowej obudowy.
Posiadam dość znaczne "pokłady" samoprzylepnej folii teflonowej do zgrzewarek okien pcv, o takich jak na zdjęciu :
Czy mogę ich użyć zamiast mikowych? Równie dobrze mógłbym posłużyć się pewnym patentem z EdW cz Ep (nie pamiętam, coś z 97 roku). "Nasącza" się delikatne serwetki pastą silikonową (ale tak aby pasty nie było za dużo) i mocno dociska trany do radiatora. Redaktor pisał, że zrobili eksperyment wysokiego napięcia (15000V czy więcej) i taki patent spisał się wyśmienicie. A jak nie to kupię podkładki mikowe.
A tu zdjęcie mojego UNI z wczoraj :
Budowa trwa już 1,5 miesiąca. Mam gotowe płytki selektora by Irek i 2 x przedwzmacniacz mono.
Skomentuj
-
Dlatego pytam bo zamierzam użyć jej do izolacji newralgicznych punktów w obudowie UNI. Dziwi mnie tylko to (a pracuję w branży okniarskiej parę lat), że tak idealnie przewodzi ciepło (widziałem, nawet więcej niż 250 stopni) z głowic aluminiowych zgrzewarek pcv. A jak z tym patentem z EdW bądź EP?
Skomentuj
-
Trochę się w temat wtrące.
Jakiś czas temu urocomiłem UNI i wszytko oki było. Zrobiłem Irka sumator i selektor, podłaczyłem i ..... raczej wszytko OK było.
Po podłaczeniu selektora i suba BRUM jakby się nasilił (bez kondensatora od spodu), więc postanowiłem przylutować kondensator.
No i .... po tej operacji cos popsułem, bo teraz syczy i burczy. Sam kondensator eliminuje brum, ale syczenie jest dużo większe niż poprzednio: z, czy bez kondensatora.
Przy wlutowywaniu dotknełem lutownicą inne luty obok wlutowanego kondensatora, coś w głośnikach trzasnęło i .... taki mam objaw.
Ktoś ma pomysły, jak szukać przyczyny usterki?
Odlutowałem wszystko w WEjść i zostawiłem sam potencjometr.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekZamieszczone przez Amper6radiator mam na tyle pokaźny, że w 100% jest w stanie odprowadzić dość strat w postaci ciepła..
Skomentuj
Skomentuj