Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moim zdaniem najlepszym potkiem w kategorii cena/jakość jest alps rk16- dobra zbieżność, chodzi z przyjemnym oporem. Kiedyś był łatwo dostępny na alledrogo po ok. 14 zł, teraz musisz szukać po sklepach internetowych. Mam też co prawda alpsa blue, ale jeszcze go nie lutowałem. Z góry jednak moge powiedzieć, że dawanie 35 zł za potka to przesada (za swój dałem 20, to ostatecznie mogłem przeboleć)

Skomentuj

Poszukaj telpodów, dość solidne i tanie potki... Jeśli chcesz coś wyższych lotów, nie pchaj się w niebieskie alpsy bo to praktycznie to samo co te tanie potki(maja taki sam rozrzut), jeśli już coś droższego byś chciał to albo cyfrowy potek albo pasywka...

Skomentuj

Witam. Jako ze w najbliższym czasie będę składać uniamp-a to potrzebuje do niego trafo. Gdzieś czytałem ze można do niego podłączyć trafo 2x63V tylko nie wiem czy jest to prawda. Chciałbym się dowiedzieć jakie trafo (napięcie i moc) będzie do niego odpowiednie?? Odpowiedz zapewne jest w temacie ale jakoś mnie zniechęca przeglądanie 70-ciu stron w poszukiwaniu jednej informacji.

Skomentuj

2x35V jałowo (bez obciazenia) max..

Skomentuj

http://allegro.pl/item987934957_tran...x30v_150w.html
            http://allegro.pl/item973163695_najt...30v_2x32v.html

Który będzie lepszy??

Skomentuj

drugi... wyższe napiecie i mocniejszy..

Skomentuj

http://nowyelektronik.pl/searchsklep...zwa=Toroidalne

Czy moze ten bedzie lepszy??

Skomentuj

Z tego co wiem nowyelektronik(przynajmniej kiedyś tak było) ma trafa firmy Indel a te są (podobno) lepsze od tych z toroidy.pl.

Skomentuj

no moim zdaniem trochę za słabe to trafo.Raczej szukaj czegoś między 200-300W.

Skomentuj

Witam. ja mam pytanie, czy rezystory R1, R4.. mogą być 0.5 watowe...?

Skomentuj

freedi, poszukaj informacji o drabince rezystorowej... Powinno cie zaciekawić :)

Skomentuj

Dzięki melisław-bardzo interesująca propozycja,a szczególnie cena :wink: (..."a takie rzeczy to tylko w...AS")
                          A tak poważnie : ktoś używał tego potka,cena atrakcyjna,tylko ciekawe jak z jakością?

http://trim-pot.com.pl/produkty.php?...q=potencjometr

Skomentuj

melisław, pisałem o pasywce (drabince rezystorowej) parę postów wcześniej

[ Dodano: 2010-04-07, 20:34 ]
                            Zamieszczone przez freedi
                            A tak poważnie : ktoś używał tego potka,cena atrakcyjna,tylko ciekawe jak z jakością?

http://trim-pot.com.pl/pr...&q=potencjometr
                            zwykły potek z silnikiem...

Skomentuj

Czy filtracja 5600uF wystarczy do Uniampa?

Skomentuj

Wybaczcie mi niewiedze ale 70 stron tematu ciezko przerzucic... jest juz moze uniamp 2x300 albo jakies wiesci o nim? Potrzebuje wzmacniacza 2x150-200W 8R do nadstawek..

Skomentuj

n_omyzs, jeszcze nie ma. Jak ostatnio rozmawialem o nim z Irkiem to mowil, ze narazie jest w odleglych planach.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez IW4N
                                    Jak akurat masz takie kondy to spokojnie mozesz wstawic.

Uniamp300 w domu jest nikomu nie potrzebny, pewnie wezme sie za projekt prawdziwego wzmacniacza estradowego ale wieki mina na dopieszczaniu konstrukcji.

Skomentuj

Ja bym był zainteresowany wzmacniaczem podobnym do UniAmpa osiągającym moc 200-300W, raczej jednokanałowy, każdy w ten sposób mógł by sobie zrobić końcówkę do subwoofera lub do czego mu tam potrzebne.

Nie wiem czy jest taka możliwość ale można by podobnie do uni stworzyć wersję monofoniczną wykorzystującą taką samą liczbę tranów, oczywiście o ile to możliwe, odeszło by pewnie kilka rzeczy od sterowania drugim kanałem.

Pozdrawiam.

Skomentuj

maxdilla wyprobuj moze projekt zbiga :) ...

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                          Zamieszczone przez IW4N
                                          Jak akurat masz takie kondy to spokojnie mozesz wstawic.

Uniamp300 w domu jest nikomu nie potrzebny, pewnie wezme sie za projekt prawdziwego wzmacniacza estradowego ale wieki mina na dopieszczaniu konstrukcji.
                                          To świetnie, bo mam akurat kondensatory Nippon 5600uF/42V wymontowane ze starego wzmacniacza Pioneer, właśnie - jak się ma kondycja elektrolitów do jakości filtracji/innych parametrów? Czy takie wymontowane mogą bez obawy posłużyć?

z góry dziękuję, pozdrawiam!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X