Hmm.. w spisie przy R21 R67 jest napisane zwora więc tak zrobiłem. Tak samo na miejscu rezystora kolo wejscia, to jest R71
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez v1ckdesigns Zobacz postaDzięki Paweł, poprawie
wydruk plytki w dlon i szukaj zwarcia podczas lutowania
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie ruszaj. nie zaszkodzi przeciez. a jak zaczniesz poprawiac to mozesz uszkodzic delikatny gwint. i tak malo kto potrafi dobrze nagwintowac radiator...
wydruk plytki w dlon i szukaj zwarcia podczas lutowania
---------- Post dodany o 11:07 ---------- Poprzedni post o 10:43 ----------
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaZrób zdjęcia jeszcze raz, prostopadle do pcb, od strony elementów i od strony lutów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez v1ckdesigns Zobacz postaCzy to bezpieczne zeby miezyc na odpalonym uniampie napięcia na tranzystorach? troche tam ciasno, boje sie ze zwarcie zrobie i bede mial wiekszy problem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez v1ckdesigns Zobacz postaCzy wymiana wszystkich BC moze byc lekarstwem na wyłączanie się wzmacniacza?
Zamieszczone przez v1ckdesigns Zobacz postaw jaki sposób jest w uniampie zrealizowane zabezpieczenie wysokich tonów o którym pisze irek? moze to szwankuje ^^?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AIPOWER Zobacz postaco to za dziwne kondensatory 1J63 w miejscu gdzie powinno byc 100nF ?
nie bylo pytania, kropki nie zauwazylem
---------- Post dodany o 15:49 ---------- Poprzedni post o 13:30 ----------
Wlutowałem nowe : T34,T35,T26,T27, T1, T4, T8,T10, T3, T14, T22, T30, - czyli te które się najbardziej grzeją oraz C35, C36 - Bez zmian.. wyłącza się przy podłoszeniu prawego kanału.. przemyłem również całą płytkę spirytusem.
Poddaje się powoli..
Skomentuj
-
A może masz jakąś serie wadliwych tranzystorów?
Przy moim pierwszym uni tak właśnie miałem.
Na mierniku pokazywało że ok, dopóki napięcie przez nie, nie popłynęło.
Później po wylutowaniu i sprawdzeniu pokazywało że mają zwarcie lub wzmocnienia z poza wartości producenta z datasheetów.
Wymiana na nowe z innego źródła rozwiązała problem.
Skomentuj
-
Witam,
złożyłem Uniego, gra naprawdę ładnie. Wszystkie funkcje działają prawidłowo. Chciałem się tylko upewnić i zapytać Was o wartość napięcia stałego na wyjściu. Mimo zastosowania rezystorów o tolerancji 1% (kit z zamówienia zbiorowego V2) napięcie stałe dla jednego kanału wynosi 20 mV a dla drugiego 40 mV. Czy takie wartości są akceptowalne, czy mam coś z tym robić ? Wydaje mi się , że górną, dopuszczalną wartość ktoś podawał na poziomie 100 mV.
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Skomentuj
Skomentuj