• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audio Show 2014

UWAGI MODERATORA
"Fotorelacja z komentarzami z AudioShow 2014 Jan III Sobieski"
Scaliłem wątki. Nie ma sensu tworzenia osobnych na ten sam temat..

dolphin123: I tu się nie zgodzę, ktoś się wysilił, poświęcił swój czas na zrobienie (całkiem przyzwoitych) fotek oraz napisanie opisu do nich, umieścił to na tym forum (dzięki czemu forum w zrozumiały sposób zyskuje) w oddzielnym wątku by nie zginęło wśród offtopu, a teraz zrównałeśjego pracę z postami "Byłem, dupy nie urwało.", tak samo zginie wśród tych 20 stron tematu ...

a teraz zrównałeśjego pracę z postami "Byłem, dupy nie urwało.", tak samo zginie wśród tych 20 stron tematu ...
To Twoje zdanie, nie moje. Każdy z nas może taką relację zrobić i mamy mnożyć wątki? Po co jak za chwilę w każdym znajdzie się ten sam zestaw i ta sama dyskusja na jego temat...?
Pharoh potrafił tu wrzucić to co mu sie podobało i jest ok. Ten wątek będzie łatwiej znaleźć niż jego klony...

Nie na temat...
dolphin123: I tu się nie zgodzę, ktoś się wysilił, poświęcił swój czas na zrobienie (całkiem przyzwoitych) fotek oraz napisanie opisu do nich, umieścił to na tym forum (dzięki czemu forum w zrozumiały sposób zyskuje) w oddzielnym wątku by nie zginęło wśród offtopu, a teraz zrównałeśjego pracę z postami "Byłem, dupy nie urwało.", tak samo zginie wśród tych 20 stron tematu ...

Przejrzyj poprzednie tematy AudioShow.
Dziękujemy za ładne zdjęcia, ale niech będą w temacie AS 2014 a nie w innym, który to zaczynał być równoległym tematem...
Po co nam drugi temat o tym samym?

A fotki nie zginą, o to się nie martw.
Wystarczy cofnąć się do daty dzień po AS i już masz zdjęcia.

Jesteśmy "sławni" :D

Witam

Może ktoś coś napisać na temat monobloków w pełni zbalansowanych bez sprzężenia zwrotnego oraz tego pre co grały w sobotę w Sobieskim.
Chodzi o ten projekt co pokazywał raven1985.

Był .
Hds mu się nie podobał .
Nie przywitał się .
pharoh duży minus masz ...

W sobote byl, nawet dwa razy :P
HDS sie podobal, ale tylko HDS z calego estawienia ;)
A Ciebie chyba tam nie bylo w tym czasie jak ja sluchalem, bo jak wszyscy wyszli po jakims utworze to tylko jedna osoba zostala z wystawcow.

Witam serdecznie,czy mam szanse na skromne przyjęcie do grona dyskusyjnego? Specjalnie w tym celu zarejestrowałem się. Dziękuję za wizytę na naszej prezentacji.Alphard pełni funkcję pomocniczą, całego kopa dawała BEYMA 12 M300. To moja konstrukcja i niech się inni zastanawiają o co chodzi.Pozdrawiam serdecznie,będzie mi miło. W przyszłym roku będzie jeszcze ciekawiej..

Witamy serdecznie!
Pierwsze pytanie, dlaczego dwa tweetery? Drugie pytanie, dlaczego tak mocno wyeksponowane wysokie tony?

Dzięki za odp.,odpowiem pytaniem na pytanie: a jak jest na koncertach? dwa tweetery mają po 95 dB,moc zestawu to 300 RMS, tuby się nie nadają do zamkniętego pomieszczenia (109dB/1W/1m) i dodam rozszerzenie bazy. Dużo wysokich się przydaje o ile nie jazgoczą

Dzięki Panowie, było miło, płyta robi wrażenie i jest już podobno nieosiągalna. Jeżeli "coś" podwija nogawki to faktycznie trzeba dogonić ale bez przesady. Pewnie było trochę za dużo ale można zdjąć ,gorzej jak nie ma z czego dodać . W preampie była moja elektronika a basy nie były podkręcone na maxa. sztką jest zapanowanie nad fazami. korekcja jest potrzebna w tym systemie, pracującym prawie bez filtrów.

Ta płytka rozłożyła nie jeden zestaw :D
Dziwne oczka ludzie mieli (wystawcy) po włączeniu "diabelskiego nasienia" :D

Większości się podobało... nawet ludzie zaczęli wchodzić do pokoju z tekstem: "nooo, w końcu jakaś normalna muzyka" :thumbsup:

Dokładnie, ale to w miejscu, gdzie płytka zaczęła grać popranie.. Co ja powiedziałem? Płyta zaczęła grać? Możliwe to? :D

Powrót