Duze Wilsony graly wporzo, ale te nowe Sabriny faktycznie cos niebardzo.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie porównuj Wilsonów do swoich kolumn cytując moje wypowiedzi..tam dopiero "każdy głosnik grał swoje"...
Nie bez powodu napisałeś mój cytat. Musiałeś się przyjebać, bo skrytykowałem Twój zestaw.
Daleko Ci do zestawu Wilsona, który oceniłeś negatywnie.
Mnie to wali, czy Twój zestaw poprawisz czy nie. Tobie to ma grać, nie mi. Ja się tylko wypowiedziałem jak odebrałem Twój zestaw.
Co do Twoich kolumn. Zwrotnica i degradujaca elektronika daly o sobie znac. Glosniki graly kazdy z osobna, slychac bylo wyraznie skad dokladnie idzie dzwiek, kazdy przetwornik gral swoje a nie grala calosc oderwana od kolumn.
PS. O Twoim zestawie niewiele w sieci, ale zawsze możesz pisać, że grał tylko chwilę, bo akustyka pomieszczenia nie pozwoliła mu się rozwinąć. Jak jest na prawdę, to może stwierdzić tylko ten, który słyszał Twojego zestawienia i porównał z pokojami obok, które też miały problem z akustyką pomieszczenia.
Zgodnych ze sztuka kolumn juz sie nasłuchałema pamiętam jak ktoś pokazywał pomiar Wilsonów, który to nie był zgodny ze sztuką
Marian rzucasz rękawice?
Wszystko Ci opisałem w szczegółach, sumarycznie powtórzę - było słabo.
Nie zawsze jest tak, ze drogie glosniki sa duzo lepsze
Nie degraduj wszystkiego do ceny glosnika
wrocilem do wavecora
Daje mi najwiecej radości ze słuchania muzyki
Ok, super. Inni ocenili Twój sprzęt dobrze i chwała im za to.Inni mówili co innego
A co do tych szczegułów, to napisz dlaczego było słabo, tak od technicznej strony, bo napisać "było słabo" opisując swoje wrażenia odsłuchowe jest łatwo
Konkrety.
Jeśli nie masz konkretów, to wszystko obija się w tym momencie o uszy słuchacza
No i właśnie. Wypowiedziałem się i nie ma co drążyć tematu.Nie grało Ci? Okej, ale po co drążyć temat?
Marian ale twojej kolumnie nie potrzeba innych/lepszych głośników
Popatrz ze w fajnie grających kolumnach nie koniecznie użyte były drogie glosniki
Tobie potrzeba dobrej zwrotnicy
Nie takiej dobrej bo poprawnej technicznie-inzynierskiej
Tylko takiej poprawnej ktora dobrze zagra
Napisałem Ci już, o tym, że dźwięk był przyklejony do głośników, każdy grał osobno, nie grała cała kolumna. Ja to tak odebrałem i wiem, że to problem zwrotkowania.
Jeśli uważasz, że zrobiłbyś to lepiej to dlaczego Cię tam nie było?
Może dlatego, że moderkę przedstawiono po fakcie dokonanym o organizacji pokoju. Może dlatego, że pomagałem w innym pokoju na as. Może dlatego, że grono organizatorów było tak duże, że nie miałem potrzeby w tym uczestniczyć (marian sam wspomniał, że jego propozycje nt ustawienia były olane).Mnie się wydaje, że Ty na siłę chcesz udowodnić jak to marian się nie zna. Tylko widzisz różnica jest taka, że marian poświęcił swój czas i pieniądze, żeby się tam pokazać. Jeśli uważasz, że zrobiłbyś to lepiej to dlaczego Cię tam nie było?
Możecie sobie pogadać na PW? Człowiek chce poczytać co było na AS i co widzi? Spora część postów nic nie wnosi do tematu, tagu offtopic brak. Ludzie opanujcie się, a jak nie to wyjazd na pole sztachnąć się smogiem. Może to Wam pomoże... | ![]() |
Marian rozmawiamy o prezentacji jaka przedstawił wystawcaTyle że stały w innym pomieszczeniu i były podpięte pod inną elektronikę, a takie porównanie to nie porównanie.
Marian ale takie same założenia sa w każdym pokojuPodczas odsłuchu gdzie siedziałeś?
Na którym krześle?
Na jakiej wysokości kolumny miałeś uszy?
Jesteś wyższy ode mnie, a czy wiesz w jakiej pozycji był ustawiony mikrofon podczas pomiarów? wiesz jak trzeba było usiąść przed kolumną aby trafić w słynne zgranie fazowe?