• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

AudioShow 2011

Nie na temat...
Fajnie byłoby mieć taki Partexpress u Nas.. .Generalnie System audio bazuje na małych Perlesach, natomiast w tych głosnikach siedzi chyba coś innego. W jednym z numerów Audio był opis i pomiaru innego zestawu http://www.system-audio.com/_en-GB/products/floor standing speakers/SA mantra 60/SA mantra 60 -5db miał przy 45Hz przy 11cm średnicy wooferów. Te z AS mają jeszcze mnie.. śmigały nienajgorzej patrząc obiektywnie i uwzględniając relację wielkości głośników.

JAG i ich kolumny na seas + (nie rozpoznaje wysokotonowki)

Zajebiście to u nich grało zgrany system ciekawi mnie co to za wysokotonowiec?

może ten ?

SEAS H 831 KT 27 F SOFT DOME TWEETER

SEA-1020120.jpg

Z tym zarabianiem jest trochę prawdy po obu stronach. Fakt do naszej ceny trzeba dołożyć przynajmniej drugie tyle żeby to w ogóle miało sens sprzedawać. Wystarczy przypomnieć, ze w cenie końcowej 30 pare procent to podatki (vat + dochodowy). Do tego trzeba doliczyć kupę innych rzeczy.

Z drugiej strony, jak ogladałem kolumny harpii zrobione na seasach prestige, wartość głośników, kupowanych po zwykłych detalicznych cenach to 1500zł, a za kolumny chłopaki wołają 15k, no to sorry .. Przy takiej cenie to faktycznie sprzedajac 1 zestaw na miesiąc miałbym juz z czego żyć ;)

Właśnie, gdzie był ten sub, bo go nie widziałem? W tulipie on był? Bo właśnie ja w tulipie nie byłem :P

jakby ktos z was tam dluzej posiedzial to by zrozumial ze tam nie bylo suba a bas z czasem robil sie coraz bardziej meczacy...
chyba 3 razy tam bylem

No graly potężnie jak na takie małe przetworniki. Tylko ze cena wacha sie miedzy 12 a 15k zl ;)

https://picasaweb.google.com/100653...hkey=Gv1sRgCM-n9-XmwMz6PQ#5674204547586285634

Tych panów widziałem,i chyba nawet przyglądali się mi ale żaden nie zagadał. LuSzTi,to jest na tym zdjęciu?

...żeby oceniać niektóre rzeczy, trzeba je najpierw posłuchać...

Przemo,chciałem posłuchać twojego zestawu ale zupełnie o tym zapomniałem podczas "imprezy"... zresztą czy ktoś w ogóle się wsłuchiwał w nasz sprzęt który był w Lemonie? jak zaczęliśmy chlać to już nikomu się nie chciało,po za tym,przy takim hałasie (jeden drugiego przekrzykiwał bo było tak głośno) to się słuchać muzyki nie da.

Gdzie zdjęcie tej dziewczyny z 7 piętra.

Ja z chęcią jeszcze raz Ją zobaczę :p

Powrót