Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kulamario Pytanie skąd wziąłeś tą wartość 2A, pod jakim obciążeniem sprawdzałeś?
Wzmacniacz zbiga symos można zasilać napięciem do +-70V
http://diyaudio.pl/showthread.php/21029-Zbig-MOSFET-3-0-SyMOS
Ile mocy puszczasz na kolumny w domu?![]()
Guzik uslyszysz! Jeszcze nie slyszalem aby kto kolwiek potrafil uslyszec moc transformatora.
Jeszcze jedna taka osobista wycieczka i dostaniesz ostrzezenie! | ![]() |
Pierwsza fota, czerwony-czerowny (40V), czerwony-żółty (20V), żółty-czerwony (20V drugie). Pozostałe to gówniaki,a nie napięcia. Podaj mi wymiary tak jak czarna guma idzie. (szerokość) oraz z góry do core (tak jak jest pasek miedziany tam 15mm czy 10mm?) Zobaczymy ile ma to VA
Mam kolumny 4 Ohm, efektywność 86dB/1W (mało efektywne), przy puszczeniu sinusa 50Hz i maksymalnym wysterowaniu z komputera, mam ok 36W mocy RMS na kolumnach - było tak głośno, że cały pokój łącznie z meblami się trząsł. O ile nie planujemy robić dużej imprezy, te powiedzmy 70-80W na kanał (3dB więcej względem mojego pomiaru) wystarczy aż nadto.toopcool napisał:Zasadnicze pytanie.
Jeśli gramy w miarę cicho i mamy nie wymagające kolumny to nie ma znaczenia jakie trafo.
Ale jak mamy niskosprawne spore kolumny i w dodatku 4 ohm to ciekawe czy byle trafo pozwoli zrobić duże ciśnienie akustyczne ?
Jak to nie? Przecież 40-0-40 to złączone 2x40V..Nie chodzi tu o to czy to 20V czy 40V ,
ale o 2x40 a 40-0-40 .
Wcześniej jednak eksperymentowałem z podpinaniem jednego trafa.
Różnica jest właśnie gdy szukamy głośniejszego grania.
Eh, ale co to za różnica w kontekście wyboru końcówki?
Poza tym gdyby się uprzeć, to te 80V z odczepem można rozdzielić na 2x40, ale po co...
A ty dalej drążysz ,i nie możesz zrozumieć że kolega ma transformator 80V z odczepem po środku uzwojenia.
A Ty się upierasz że 2x40V.
Moje głośniki
Acoustic Solutions AV-21 50W 8ohm
JPW ML 110 60W 6ohm
Aiwa SX-NAV95 6ohm
Subwower Mutant 6ohm 300W 12"
Mam dwa trafa 24V-0-24V ale jedno jest własnie do testów słabe może z 70W-100W a drugie siedzi w moim teraźniejszym wzmacniaczu (toroidy 2x24V 300W)