• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Zamieniłem nakładkę na raspberry (DAC pcm5122) na ponad kilogram elektroniki. Została estetyka pokryw obu obudow i wycięcie otworów na wentylację oraz dorobienie drugiego drewnianego frontu.
08aee64b228a9693a8f45615c45a323a.jpg
36a460029eeb99eca40de7ea7c33eb09.jpg

laser? czy recznie? :D

masz porownanie?

Ani tak, ani tak ;) Laser zawsze zatapia krawędź i jest ona twarda - co jest niezbyt pożądane w tym przypadku. |;‑) Prosimy o dalsze zgadywanie

Co do porównania - to położenie wysokotonówki było takie by wyrównać centra akustyczne - cofnięta o ponad 20 mm od płaszczyzny czołowej kolumny. Więc ciężko jest do czegoś porównać chyba, że do gołych krawędzi wnęki bez filcu, a to nie było testowane i mierzone.

Ostatnia edycja:
Dojechała zakupy z Muzyczny.pl, karta Focusrite Scarlett 2i2 3gen oraz akcesoria:

Wtyki XLR Neutrik, JACK Neutrik, RCA Amphenol:

Kabel Mogami:

Jutro będę lutował.

Przyjechały też gniazda do matryc zwrotnicowych:

Przestrzegam przed zakupem tych gniazd z allegro.
Za pierwszym razem kupiłem właśnie z allegro. Po zdjęciach nie było widać czy są OK czy też nie.
Przyjechał taki syf, że można było je tylko wywalić do śmieci... lub oddać, co tez uczyniłem.
Polecam zainteresować się ofertą z TME... 2x drożej, ale kilka razy lepiej... no i najważniejsze, nie rozsypują się w rękach jak te tańsze z allegro.

Ostatnia edycja:
Powrót