• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Pawel S., patrząc na twoje miniaturki to bardziej widziałem jakas letnia glirllową ipreze a nie budowanie kolumn pod chmurką :grin:

maxdila, jak zwykle skromnie, ladnie i ze smakiem. Upakowanie niezłe :). Gdzie potencjometr? :D

Yoshi_80 napisał:
maxdila, jak zwykle skromnie, ladnie i ze smakiem. Upakowanie niezłe :). Gdzie potencjometr? :D
Potencjometrem jest komputer lub laptop bo do tego powstal wzmacniacz :]
Jeszcze tylko na front panel od srodka przymocuje szpilki z gwintem 4mm na plytke zasilacza i nie wiem czy czasem nie bylo dobrze na wejscie kazdego kanalu dolozyc np. po 1uf z wimy.

pegelmesser nie ma potrzeby ekranowania przewodow... chyba ze nieslyszale zmiany sa pozadane... ale i tak bede chyba do anody dawal blaszki (szlifowane oscylacyjnie aluminium) i wymienie przewody sygnalowe na ekranowane dla wlasnego spokoju. Dal bym je od razu ale nie mialem a 6mm mikrofonowe szkaradnie by wygladaly wiec je sobie odpusilem.

Yoshi_80 - jak tam twoj przedwzmacniacz bo juz na niego obudowe szykuje :D

PS. sorry za literowki ale mam w pracy kompa bez polskich literek.

W końcu zrobiłem sobie stolik do frezowania boczków... :roll:
stolikboczki.jpg

img7771n.jpg

maxdila, gdzie można dostać taki ładny podświetlany włącznik,czy są inne kolory i w ogóle co to jest za sprzęt? dlaczego nie ma nic na froncie oprócz wspomnianego włącznika? ja się aż tak dobrze na elektronice nie znam ale takie klocki mi się podobają i w przyszłości będę chciał takie cudo wykonać.

To jest BMW - bardzo mały wzmacniacz.
Dokładnie końcówka mocy bo za przedwzmacniacz służy komp/laptop.
Ma trafo 80W i stereo po 40W przy 8ohm.
Włącznik jest z podświetleniem a jest do kupienia u mnie na mieście w elektroniku, na stronie AVT-Sklep też takie widziałem.
Dioda 12V, styki 3A przy 230V AC
Kosztuje miedzy 16-24zł.

lklukasz, a czy mozna gdzieś dostać przełączniki tego typu(podświetlane) ale nie zwierne w momencie naciśnięcia a włącznik on-off, taki który załączałby trafo do sieci? w tego typu obudowie jak z Twojego linku

1grzecho, jeżeli cię dobrze zrozumiałem to są w ofercie avt. Do 230V a 5A. Tylko musisz dopasować kolor i ten który jest typu "on-off"

maxdila, mój pre troche przystanął w miejscu. Moze po wakacjach trochę się ruszy na razie jakoś nie mam kiedy się nizm zająć. Na pewno zostanie to skończone bo na AS mam zamiar zabrać gotowy wzmacniacz na odsłuchy u seweryna wiec robota będzie musiała być skończona trochę wcześniej ;).

dolphin123 napisał:
fajny stolik,przydatny, Dobrze widze ze frez jest wpuszczony do polowy?Któryś z kolegów ma moze frezarke firmy Valen polska...chcialbym zrobić wlaśnie taki stolik tylko przy właczniku guzik mi nie odbija i nie moge sprawic by chodzila ciagle bez naciskania.

wojtek528 napisał:
dolphin123 napisał:
fajny stolik,przydatny, Dobrze widze ze frez jest wpuszczony do polowy?Któryś z kolegów ma moze frezarke firmy Valen polska...chcialbym zrobić wlaśnie taki stolik tylko przy właczniku guzik mi nie odbija i nie moge sprawic by chodzila ciagle bez naciskania.

Kup se hopie paczka trytytków (strapy/plastikowe opaski zaciskowe) zaciskasz włacznik i gra muzyka :]
http://allegro.pl/item1166516400_wysokiej_jakosci_opaski_zaciskowe_pelen_wybor.html

Powrót