• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Witam, czarekp9, dlaczego te scianki działowe będziesz mocował w ten sposób nie lepiej było zrobić to na kołki ? Do czego to będzie obudowa ? Ja mam dylemat czy składać UNI czy mostek TDA :/(problem że Uni chyba bym nie uruchomił sam)

witam
Będzie to 2 way na seasach ( projekt zapha). Obudowa klejona pod katem 45stopni, obie strony fornirowane, jedna, ktorej nie widac orzechem amerykańskim, druga bukiem 2 gatunkiem, zeby płyta nie pręzyła i nie wyginała się.
Przegrody i wzmocnienia w srodku klejone na lamelki, obudowa o pojemności 20l dla seasa.
Tu projekt jak to ma wygladać ;

Pawell_17 napisał:
Witam, czarekp9, dlaczego te scianki działowe będziesz mocował w ten sposób nie lepiej było zrobić to na kołki ? Do czego to będzie obudowa ? Ja mam dylemat czy składać UNI czy mostek TDA :/(problem że Uni chyba bym nie uruchomił sam)

widze że z ciebie żaden stolarz ;)

połączenie na 45 stopni niema klawiszowania i jest większa powierzchnia klejenie

i odchodzi fornirowanie bo ,te formatki pewnie były klejona na prasie

to napisz ile złożenie takich obudów by kosztowało i ile materiał bo do Radomia mam tylko 110km, frezarki brak i ciasno w piwnicy :)

Czarekp9 ściany obudowy na zdjęciu to są 3 formatki (leżące obok siebie) ? czy cała płyta z frezami (90st.) na głębokość do forniru ? domyślam się że właśnie tak więc w takim razie gdzie jest jeszcze ścianka frontowa, top oraz bottom ? I dlaczego w frezach 90st. nie ma lameli ?

ir0nhide to są tylko przymiarki czy wszystko ładnie się zejdzie na lamelki, góra i dół były razem sklejane, nie ma tego na obrazku.

k3.jpg

http://adam.lutuje.se/krzesla.html

pegelmesser napisał:
widac ze przez 10 lat miniaturyzacja poszla dosc daleko ;)

ir0nhide napisał:
A jaka fajna suszarka do...... do suszenia drzwiczek drewnianych...
suszarka robi za stayw pod mikrofon
a drzwi sa do ustabilizowania suszarki :P

ir0nhide napisał:
A ten fornir na kolumnie mi się nie podoba...
tam nie ma forniru :P
to plyta ze starych mebli

Powrót