• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Pawel S. napisał:
http://img443.imageshack.us/my.php?image=p1010161ls1.jpg

prace lakiernicze zakonczone. niedlugo zabawa z wnetrzem

Paweł & mechanika pojazdowa czy co ?

Twoja fura ? :wink:

[ Dodano: 2007-10-08, 14:50 ]
Tak przeglądam ten topic od paru tygodni iiiiiiiiiii

postanowiłem uchlić rąbka tajemnicy mojego projektu, który już prawie skończyłem... :mrgreen:

http://img526.imageshack.us/my.php?image=tojesttoods7.jpg

http://img527.imageshack.us/my.php?image=tojesttoin3.jpg

hehhehe

będę startował we flagowcu :diy:

nie, nie zartuje. imbusy sa takie... zbyt pospolite. to tak samo jakbym sobie kupil lampy "lexus-look" bo inni takie maja. ja wole cos co pasuje ;)

no i przy okazji fotki z budowy moich kolumn pod te glosniki. w koncu budowa ruszyla :twisted:

15min frezowania i ciecia a pol dnia sprzatania :neutral:

No i tak, na te chwile wyglada to mniej wiecej tak:

Docelowo sub będzie stał głośnikiem w podłogę na 6cm kolcach stalowych więc ten głośnik nie będzie tak żałośnie wyglądał. BR będzie większy (jest 6,8cm, a będzie 9cm) i oczywiście malowany na czarno oraz dodany zostanie wzmacniacz aktywny z filtrami i bajerami.

Pawel S., jig ze wszystkim jest, wiec kiedys na pewno :D

Dzien 3 - zakonczenie budowy pierwszej kolumny :)

Tylko zastanawiam sie czy scianki z 19mm MDF a front 38mm MDF to nie za duzo na monitorki :D i jeszcze usztywinenie 2x2cm przez srodek :D

Tanner napisał:
Tylko zastanawiam sie czy scianki z 19mm MDF a front 38mm MDF to nie za duzo na monitorki i jeszcze usztywinenie 2x2cm przez srodek
a zobacz moje - 28mm na 18cm glosnik :P

mam nadzieje ze dasz jakies sciecia czy inne bajery na froncie?? bo jest troche za szeroki

ja juz swoje skleilem - jedna wazy 16kg!! :D ale i tak ponad kilogram odpadnie podczas frezowania. dam fotki jak wlasnie bede frezowal otwory...
teraz sie tak zastanawiam gdzie dac terminal: nizej czy wyzej?? :roll:

Nie no Panowie, wpakowałem w tego tonsila ze 40W i sie wszystko trzęsie... jest zajebiszczo, az sie boje pomyslec co on zrobi jak dostanie wiecej:)

niestety moja frezarka ledwo co dziala wiec niebede jej przeciazal obrobka krawedzi i podstaw. poczekam na frezarke DeKeRa ;)

teraz tylko zastanawiam sie nad rozmieszczeniem glosnikow - ktora opcja??

od gory plyta bedzie skrocona do lini narysowanej olowkiem. zastanawialem sie nad umieszczeniem tunelu pod niskotonowka ale troche za duzy

2 lepiej gra (teoretycznie)

poza tym dalbym wszystkie glosniki odrobine wyzej - tak zeby odleglosc od bocznych scianek byla wieksza niz od gornej

Budy prawie zrobione,ale zanim je dokoncze jedna musi wyruszyc w droge po polsce zeby zostala wykonana zwrotke :razz:

baj baj :mrgreen:

Powrót