• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Tak wygladają moje kolumny. Obecnie już są zamontowane zwrotnice i sa wytlumione. Czekają tylko na głośniki( kurier z DPD się spuźnia :sad: )

takero napisał:
to mniej więcej tak jakbyś postawił szklankę z herbatą na takiej kolumnie :P
Widziałem jak w dłuższej perspektywnie czasu odbarwia to politurowane meble.
Zobaczę co się będzie działo,całe szczęście tył jest malowany lakierem.

wuja69 napisał:
Mam pytanie-czy dobrze by wyglądały podstawy mocno zabejcowane na czarny kolor?Plus politura oczywiście.Może ktoś coś podpowie?
Coś miniaturki poprzewracało :roll:

Ja bym dał czarne, ale matowe. Ewentualnie obił skórą (bez cokołu).

Tak swoją drogą możesz opisać proces kładzenia politury ? Też mnie to niedługo czeka i zbieram info :mrgreen:

gi

UWAGI MODERATORA
wuja69, napisz krotki wstep co to jest politura i zamiesc te linki w TOOL BOXie
trzeba poszerzac nasz "wiedze" ;)

wuja69,
Mam pytanie odnosnie głosników STX GDN 18. Jaką objętość wewnętrzną mają te
monitory i jaki bas uzyskujesz z tego głosnika. Może poradzisz co z nim zrobić aby uzyskać przyzwoity efekt.

rywi napisał:
wuja69,
Mam pytanie odnosnie głosników STX GDN 18. Jaką objętość wewnętrzną mają te
monitory i jaki bas uzyskujesz z tego głosnika. Może poradzisz co z nim zrobić aby uzyskać przyzwoity efekt.
Moje monitory mają ok.21l,strojone na 45Hz-co do basu w 17metrowym pokoju jak dlamnie jest w sam raz,co do jakości jest dużo lepszy niźli na 22cm Teslach.Bas jest w mniarę szybki ,priorytetem była raczej ładna średnica-też jestem z niej zadowolony,zpłaciłem za nie 90zł za sztkę z przesylką i jak za tą cenę jest ok.Napewno są lepsze 18stki od tego STX ale za tą kasę jest nieźle.Napędzam je 5 watową lampą-co też nie gwarantuje super kontroli głośnika,ale do kameralnego słuchania styka.Gdy zrobie podstawki to opisze je w dziale dla konstrukcji.

pa022776.jpg

2x arn150-05/4 + sc10n

I jak? Zwory własnej roboty, gdyż popełniłem błąd przy zaznaczaniu otworów do wiercenia i płytki pod arny wyszły tak, że + mają po innej stronie niż te pod sc10n ...

Myślę, że nawet nie wyglądają tak źle ;)

a no zle nie wygladaja. jedynie bedziesz musial pamietac do ktorego jak podlaczyc :P
zapiecie opaski mogles dac od spodu zeby niebylo go widac...

jutro otwory i oklejanie. tym razem przedstawie cos w gotowych konstrukcjach :P

zapiecie opaski mogles dac od spodu zeby niebylo go widac...

zapięcia są dwa ... i na wierzchu, i pod spodem ... a to dlatego, że miałem za krótkie opaski :P

Co do podłączenia - nie będzie problemu, bo mam zaznaczone kolory xD czerwony/czarny ;) Podpinam do obojętnie którego patrząc na kolory, bo u góry inaczej, na dole inaczej :)

krzyhoo9 napisał:
hmm.. czyżby 2x mds08...
przeciez moje MDSy w domu zostaja :evil:

jak widac to jest do samochodu i w dodatku na 12" :P

cudny90 napisał:
Co do podłączenia - nie będzie problemu, bo mam zaznaczone kolory xD czerwony/czarny Podpinam do obojętnie którego patrząc na kolory, bo u góry inaczej, na dole inaczej
:lol: to chce ci sie jeszcze kolumny przestawia zeby kable podlaczyc? ja po omacku lece :D

wasik1989, weź, że mu ją oforniruj, bo ja na jego miejscu bym się wstydził tam miszkac :lol:, fajna psiuńka :wink:

Koncowka mocy na lm3886 w aplikacji AVT - zaden gainklon :P... nowe procaby LS25 sa grubsze sporo od kabla zasilajacego no ale w sumie idzie tamtedy wiekszy prad haha. Nie no kabelki porzadne mysle na pare dlugich lat. Brakuje jeszcze nowych sygnalowek Prolinka ale przesylka sie zapodziala, ehh..

malyzmc, to buda na góra miesiąc - mały szybko rośnie ;) potem mu zrobie większą i porządniejszą oraz wykończoną - może nie fornirem, ale chociaż pomaluje :cool:

Powrót