• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

jamess8, możesz coś więcej napisać? bo osobiście mam hds164 i się tylko dziwie jak ludzie narzekają na bas średnice itp w hds180 :shock:

po zakupach u naszego kochanego admina mam mozliwosc wygodnego montazu na pojedynczym terminalu ;)
STXy GDN 14 SCX + PJ w drozszej wersji.
jutro ekonomiczna... 9 razy :mrgreen:

słuchałem na jednym kanale hds180 a na drugim hds164 i zmieniałem. Monitor na hds164 jest wytłumiony a 180 nie. Hds164 gra głośniej, chyba lepiej gra na średnicy. W sumie to różnica nie jest wielka, i są to pierwsze wrażenia, dokładne porównanie zrobię na stereo za parę dni

toma085 napisał:
dolphin123, na allegro poszły? Co teraz będziesz robił?
przez forum.. teraz zostaly do wykonczenia DXiAKX no i mam parke sdsow, do ktorych prawdopodobnie kupie seasa 22TAF/G...
Chyba ze ktos ma inne propozycje co do kopulki :)

Piwo dla tego, który się w tym wszystkim połapie:

Elektronika gotowa. Teraz kolej na obudowę :smile:

bart210, nic Ci tam nie brumi? :razz: W takiej pajęczynie to chyba łatwo o jakąś pętelkę :wink:

Pawel S., no faktycznie dość mała :wink: Z tym że jak by tam były jeszcze 2 cross capy to już było by sporo więcej miejsca potrzebne :razz:

Hmm, to mi wtedy z lekka krowy wyszły :roll: Ty to już masz wprawę w robieniu zwrotnic :mrgreen:

demolkaa, ty masz tylko jantzeny oraz rezystor 5W. ja dalem tansze kondy (wymogli klienta - tzn brak kasy) oraz dla bezpieczenstwa rezystor 10W
u ciebie kondy 2x15uF mozna przesunac nizej, cewke 4,7mH tez.
wtedy zamieniasz kolejnoscia kondy 10+15uF i wsadzasz nad 10uF reza i podpinasz go pod plusa nad cewka.
a tor wysokotonowy mozna bardziej upakowac. ty poprostu odsunales cewke od cewki sredniaka

pozniej wkleje PDFa z wzorem plytki

Powrót