• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

raven1985, pokaż przód ;) ten układ na 1 zdjęciu to ten "wspomagacz" który kiedyś pokazywałeś na diyaudio? Będzie jakiś przedwzmacniacz czy sam potencjometr? Ogólnie podoba mi się Twój "szkielet", czekamy na gotową konstrukcję;)
Nie ma fontu :) To będzie sama końcówka mocy potków nie używam :) Przedwzmacniacz zrobiłem już jakiś czas temu selektor + regulacja głośności na mnożącym C/A LTC1590 płytka leży i się kurzy brakuje jeszcze wyświetlacza i kilku "detali" czy doczeka się finalizacji to zależy na razie do niczego nie jest mi potrzebny bo nie używam żadnych analogowych źródeł a regulacje mam w DAC cyfrową.
Ja też czekam :) Idą święta mam nadzieje że uda mi się nadrobić chociaż część zaległości :)

Zgaduj zgadula co to za cuda................ :D

20101216070.jpg

jakis czas temu stałem się szczesliwym posiadaczem jednego z prototypów Irka do przetestowania :)
zmiana pracy troszkę mi krzyzuje plany ale idą swieta.... i coś na pewno pogrzebię :)

położyłem szpachle na moje klony ostinato i...
szpachla nie chce zrobić się twarda :(
adam za malo utwardzacza...
Dokładnie, najlepiej wydłubać to co się da i rozrobić nową z większą ilością utwardzacza. Tylko pamiętaj lepiej rozrabiać małe ilości tak na oko 2 jak masz wprawę 3-4 „łyżki stołowe”, nie więcej bo nie zdążysz po szpachlować.

położyłem szpachle na moje klony ostinato i...
szpachla nie chce zrobić się twarda :(

Dokładnie, najlepiej wydłubać to co się da i rozrobić nową z większą ilością utwardzacza. Tylko pamiętaj lepiej rozrabiać małe ilości tak na oko 2 jak masz wprawę 3-4 „łyżki stołowe”, nie więcej bo nie zdążysz po szpachlować.
Jeżeli jest taka sytuacja i szpachla miejscowo nie stwardniała, to należy ją dokładniej mieszać - to jest zazwyczaj przyczyna. Polecam do dużych powierzchni szpachlę natryskową (ok. 25-35zł za 400ml w spray'u), natomiast zwykłą jedynie do miejscowych zaprawek większych ubytków i nierówności.

---------- Post added at 18:59 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

sęk w tym że chyba za mało dali tego utwardzacza(mała tubka, chyba 5gram na 2kilogramy szpachli)
Co to za szpachla?

n_omyzs trafka do gc czy coś innego planujesz? Teraz mi żal d..e ściska że nie kupiłem tych trafek jak były na allegro:/

No jak na razie planuje lm3886, ale wiadomo ze te głośniczki połkną sporo więcej. Założenie jest takie że pomieszczenie i tak jest małe więc na razie taki napęd wystarczy a jak coś to zmieni się po prostu końcówki mocy w monitorach.

Wszystkie elementy są,zwroty polutowane i uruchomione,obudowy się robią.

Fornir:

Niestety nie,ale odcień podobny. Jest to fornir "dąb czarny-srebrny" z MIRO.

---------- Post dodany o 20:21 ---------- Poprzedni post o 21:59 ----------

Gotowe do fornirowania:

Bardzo wysoko terminal, kable będą wisiały na gniazdach, to chyba nie najlepszy pomysł.

Powrót