• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ps. Skończylem moje diy standy pod kolumienki :)- statywy od tablicy ekspozycyjnej (z wystawki z pobliskiej szkoły),trochę cięcia, wiercenia, kątowniki i srejowanie na koniec- koszt...:???: może z 30zł

69pqj1mgqwwho2qybp8h_1383155053.jpg
sncck3j5t78xx9812dic_1383155076.jpg
oc21xowqdtqcd0qcdei5_1383155098.jpg

hehe. Myślałem, że poziomo to tylko centralne... Dobrze, że jest to forum. Człowiek uczy się całe życie jak widać. Nie mniej chyba bardziej podobają mi się klasyczne kolumny w pionie. Wykonanie zaś pierwsza klasa, gratulacje

U mnie hm.. Dzisiaj zabrałem się za wzmacniacz na tda7294 irka v1 :) (płytka pocynowana pastą, ale może jeszcze w tym tyg. przetestuje stop Lichtenberga (jest temat na elektrodzie, kupiłem 2 szt., ale dopiero teraz mi się pasta skończyła, zobaczymy jak się sprawdzi ;) ). Opisówka taka a nie inna, gdyż w 'paczce' był tylko plik 'motaz.gif', trochę skali, odbicie lustrzane i jest. Z czym to zagra, dowiem się za tydzień :)

Spoko, są stabilne :thumbup: Wyglądaja niepozornie, ale podstawy całkowicie się nie nadają na horny- są pełne w środku ( chyba żeliwne/ każdy waży coś z 20kg)

ja dziś zrobiłem frezarke z wiertarki :D potrzebowałem zrobić pogłębienie pod glośnik no i powstało coś takiego

frez użyty Fi 12, pogłębienie niestety wyszło 3mm za głębokie gdyż w czasie frezowania wyciagło mi freza z uchwytu wiec wyszło jak wyszło. a i piłe do ciecia też mam wspomaganą przez wiertarke :D

na razie obudowa tak tylko skrecona zeby spasowac wszystko i przeszlifowac, jutro może jużbedzie klejona.

Pomysłowość kolegi z tym frezowaniem godna podziwu. Ja żadnego zagrożenia tu nie widzę, więc jakieś docinki wg mnie są nie na miejscu. Tarczy do drewna na szlifierkę nie założył (to chyba jest jedno z bardziej nieodpowiedzialnych poczynań) to po co robić hałas.
Pozdrawiam.

Tarczy do drewna na szlifierkę nie założył (to chyba jest jedno z bardziej nieodpowiedzialnych poczynań) to po co robić hałas.

Proszę o wytłumaczenie co jest złego w tarczy do drewna, z odpowiednim indeksem obrotów (tylko te najmniejsze się nadają), dopasowanej do szlifierki założonej w statywie?

Sam tak używam szlifierki z założonymi osłonami do podcinania niewielkich detali i nie widzę w tym rozwiązaniu większego zagrożenia niż w zwykłej pile.

Proszę o wytłumaczenie co jest złego w tarczy do drewna, z odpowiednim indeksem obrotów (tylko te najmniejsze się nadają), dopasowanej do szlifierki założonej w statywie?

Sam tak używam szlifierki z założonymi osłonami do podcinania niewielkich detali i nie widzę w tym rozwiązaniu większego zagrożenia niż w zwykłej pile.

Jak w statywie to w ogóle się nie czepiam. Ale z wolnej ręki to nie polecam. Może to się źle skończyć, znam takie przypadki.
Pozdrawiam.

Nie na temat...
Ploter, Lokiec3, to jakie Wy tarcze mieliście skoro wam nie weszły?

Stary o co Ci chodzi.... Przecież takie tarcze też są do fleksa !

Chodzi mi o to, co napisali koledzy nizej. Bylo mase takich przypadkow, gdzie ktos wpadl na pomysl zalozenia tarczy do drewna na os fleksa. " aaa tu tylko kawaleczek dotne i bedzie git". Niestety wiele takich pomyslow konczylo sie tragicznie.
Owszem, mozna zalozyc fleksa w odpowiedni uchwyt, ale predkosc obrotowa i tak bedzie za duza. W ogole nie ma o czym pisac :)

Powrót