• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

To buda testowa czy Będziesz wykańczał? bo jakieś zakrążenia krawędzi by sie przydały,
ja chce przetestować go w 10l br narazie siedzi w 12l

w 3 drogach Lusztiego slychac wyraznie ze nawet z meskimi wokalami sobie nie radzi w zamknietej, a co dopiero z basem

marian na oko wydaje mi się, że masz inną odległość pomiędzy głośnikami niż na fotkach dolphina. Jest tak, czy kwestia zdjęć ? :)

Nie zrobi to różnicy, nie martw się :)

Akurat minimalne inne położenie w osiach X/Y to jedna sprawa, inna sprawa to jeśli głośniki mają różne głębokości (względem oryginalnego projektu).

Ostatnia edycja:
ale ja nie miałem zamiaru atakować, że projekt w tyłek, bo 5mm różnicy jest. Wiem, że różnica jest na pewno niesłyszalna a być może nawet nie mierzalna, zapytałem z czystej ciekawości, bardziej żeby sprawdzić czy dobrze dostrzegłem czy już mam zwidy :)

Przy okazji przeglądu przekaźników postanowiłem poddac tuningowi moją intege:

Dostała nowe Opampy, nowe kondensatory w zasilaczu pre i przy zasilaniu wzmacniacza.

Zwroty tak, ale obudowy i rozmieszczenie głośników już nie

Te obudowy nie były robione przeze mnie.
Fakt, te obudowy mają 10L gdyż były robione pod BR jeśli klozet się nie sprawdzi.
Co do Rozmieszczenia głośników, podaj wymiary to Ci napiszę czy jest tak samo (pewnie są węższe o 5mm i bas jest wyżej osadzony, też pewnie o mniej niż 1cm).

Ostatnia edycja:
Czas na lakierowanie, a potem tyły (i znowu lakierowanie ;) ):
wa237b13varh7ffh2it3_1392985505.jpg

94spm6hbvjd0zogp6175_1392985500.jpg

bbfqkqzrur9moy9opdg6_1392985496.jpg

Pod wysokotonówki dojdą podkładki więc będą na równi z frontem. :)

Ostatnia edycja:
chcialbym takie :(
wysoki polysk?

ale tym razem ja bym sie pobawil z ladniejszym dopracowaniem tylu

rob zdjecia pod kalendarz!

chcialbym takie :(
wysoki polysk?

ale tym razem ja bym sie pobawil z ladniejszym dopracowaniem tylu

rob zdjecia pod kalendarz!

Oczywiście, że na lustro ;-)

Coś konkretnie dopracować w tyłach ? Oprócz równiejszego lakieru i mniejszego BR (choć tu nie jestem pewien czy nie będzie świstów).

Kształt jest wzięty z oryginału (Guarneri Homage), będzie miał delikatnie inny kształt bo i kształt całości jest teraz inny:
jfk05ugdumsdqtvlm2om_1392989561.jpg

wof898yuhjsxqwcbglek_1392989563.jpg

Tak przy okazji tyły również planuje przykręcane więc może powstaną różne wersję ;-)

Myślę tylko jak będzie ze szczelnością, ale najwyżej dam taśmę obustronną jako uszczelnienie i 6 śrób tak jak na przodzie ;)

Ostatnia edycja:
Powrót