• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Spoko. Powodzenia w budowie, szkoda tylko, bo ten aluminiak zasluguje na lepszy tweeter. Poza tym do projektow Visatona radzilbym podchodzic z pewna ostroznoscia, bo sporo tam gniotow.

Nie na temat...
Zdjęcia będą robione telefonem, ale będą. Co do tego projektu - poczytałem. Są pozytywne wrażenia. To jest dla osoby która do tej pory nie miała żadnych kolumn :)

A nie mozna bylo sklonowac czegos sprawdzonego z naszego forum ?

Zależy co masz na myśli pisząc "sprawdzony" ;)
Myślę że tych "sprawdzonych" z pośród tych wszystkich pokazanych projektów, czyli złożonych i uznanych za dobre (przez kilka osób, a nie przez jednego mało osłuchanego), można na jednej dłoni policzyć (a zobacz ile ich jest).
Po za tym, to że komuś gra, nie znaczy że nam zagra, więc tutaj myślę że jeden pies który by wybrał skoro żadnego wcześniej nie słyszał :)

Ostatnia edycja:
Problem się robi jak ktoś coś już tam słyszał i po złożeniu ma lekką wtope. A tak wracając do tematu przyszły w170 więc zobaczymy jak zagra projekt Mariana

Edytowałem, bo w sumie było dobrze, tylko tak dziwnie to napisałem... bo przecież front nie może być z płyty 12mm :D
Tam jest 12mm, ale doklejone ;)

Myślałem, że ruskie atakują...

Poszły trany mocy, sterujące i od regulacji termicznej prądu spoczynkowego... Do tego diody też...

Ale pożar opanowaliśmy:

Myślę że tych "sprawdzonych" z pośród tych wszystkich pokazanych projektów, czyli złożonych i uznanych za dobre (przez kilka osób, a nie przez jednego mało osłuchanego), można na jednej dłoni policzyć (a zobacz ile ich jest).
Po za tym, to że komuś gra, nie znaczy że nam zagra, więc tutaj myślę że jeden pies który by wybrał skoro żadnego wcześniej nie słyszał
Jedno zdanie przeczy chyba drugiemu marian.. Bo jak ma być sprawdzony, udany za dobre i może komuś nie grać? Zostawiłbym tylko drugie zdanie i wybór osobie, która chcę wydać kasę:)

Obowiązkowo podkładki pod te nakrętki, średnica zewnętrzna 10mm i będzie dobrze :)

Nie są potrzebne, ale mogą być. Ja ten wzmacniacz naprawiałem po tym wybuchu. Uszkodzenie było spowodowany dosyć cienkim i wyginającym się płaskownikiem, który przytrzymywał tranzystory od drugiej strony. Trochę elementów musiałem wymienić.

Ostatnia edycja:
Powrót