• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Musiałem naprawić cyrkiel. Poprzednio spartoliłem otwory do przykręcania frezarki. Trzymało, ale ile się nawku...łem za każdym razem gdy to skręcałem. Teraz jest porządnie. W stosunku do standardowego cyrkla posiada wadę, która nieraz jest zaletą. Trzyma średnicę idealnie, nie ma niebezpieczeństwa że się coś obluzuje i przesunie w czasie pracy. Wada to to że nie ma płynnej nastawy promienia. Skok co 1mm.

w samochodzie

pionek deh-p6800mp
r6a
sq3
wysokich jeszcze brak
przod zasilany gz 4 kanalowym (nieco lepszy, nie najtanszy - model podam jak go odkopie)
bagaznik zasilany alpine mrv-1000
glosniki mam do wyboru
lab12
2x stx 8"
aliante 12 LTD (jak go w koncu naprawie ;) )
i inne wynalazki

brakuje jedynie kasy na wygluszenie auta

jak juz koledzy zauwazyli, nie ma sensu pakowac kasy w "starego trupa" wiec wytlumienie zrobie w ekonomiczny sposob

- - - - - aktualizacja - - - - -

aaa - za miesiac tez kupue 2 alternatory 90-110A
miejsca pod maska mam tyle ze 2-3szt zamontuje bez demontowania czegokolwiek :D

w samochodzie

pionek deh-p6800mp
r6a
sq3
wysokich jeszcze brak
przod zasilany gz 4 kanalowym (nieco lepszy, nie najtanszy - model podam jak go odkopie)
bagaznik zasilany alpine mrv-1000
glosniki mam do wyboru
lab12
2x stx 8"
aliante 12 LTD (jak go w koncu naprawie ;) )
i inne wynalazki

brakuje jedynie kasy na wygluszenie auta

jak juz koledzy zauwazyli, nie ma sensu pakowac kasy w "starego trupa" wiec wytlumienie zrobie w ekonomiczny sposob

- - - - - aktualizacja - - - - -

aaa - za miesiac tez kupue 2 alternatory 90-110A
miejsca pod maska mam tyle ze 2-3szt zamontuje bez demontowania czegokolwiek :D
Gdyby trzeba to mam ciekawe wysokotonowki na sprzedaż ;)

pisz co tam masz :D
byle nie za drogo :p

wiekszosc sprzetu kupiona za grosze
najtanszy byl wzmacniacz GZ - 2 przelaczniki za 9zl ;)

Zdradzisz w jaki sposób zrobisz ekonomiczne wytłumienie? Jakieś zastępcze materiały?

Kiedyś można było kupić w sklepach motoryzacyjnych pastę głuszącą w kilogramowych opakowaniach polskiego producenta
Coś tego typu :
https://www.google.pl/search?q=past...sAQIIg&biw=1376&bih=635#imgrc=qcF977eITHgu3M:
Zamiast specjalistycznych mat można użyć mat bitumicznych zakupionych w sklepie z lakierami samochodowymi
+ gąbka z rolki przyklejana np na butapren :)

Zdradzisz w jaki sposób zrobisz ekonomiczne wytłumienie? Jakieś zastępcze materiały?
jeszcze nie wiem - brak kasy w tym miesiacu

Zamiast specjalistycznych mat można użyć mat bitumicznych zakupionych w sklepie z lakierami samochodowymi
oj nie! to strata kasy!
przerabiane wiele razy! ;)
te maty nadaja sie jedynie do kolumn do domu. zaskakujaco dobrze sie sprawdzaja
w samochodzie to strata kasy i czasu

Powrót