Kilka miesiecy temu kupilem nowa drukarke bo kiedys drukowalem na foli starym samsungiem i bylo ok. Tak drukuje nowa samsung Xpress M2026 z oryginalnym tonerem na foli:
Zmarnowalem duzo foli i na kazdych ustawieniach nawet gdy zmienialem grubos papieru efekt byl podobny. Na zwyklym papierze przy ustawieniach na high druk jest super. Kolega podpowiedzial mi opcje drukowania na zwyklym papierze i transparentu wd40. Bylem sceptycznie nastawiony ale zaskoczylem sie bardzo pozytywnie. Ciezej sie pozycjonuje warstwy poniewaz slabiej widac na zwyklej kartce ale i tak metoda super.
Ja właśnie na kilku laserach próbowałem folię i efekt był taki jak na zdjęciu (no może ciut lepszy), z 2 sklejonych wzorków dało się naświetlić, ale to męczące jest.
Zwykły papier też próbowałem, ale o wiele ciężej dobrać czas naświetlania, no i z niecałych 2min (2x9W świetlówki UV) robiło się kilkanaście albo dłużej (emulsja negatywowa)...
Jeszcze niektórzy wspominają o kalce technicznej, ale tego akurat nie próbowałem.
Teraz do termotransferu biorę papier kredowy z gazet, ale drukarka nie potrafi go idealnie zaczernić i występują podtrawienia, choć i tak stosuję, bo jest łatwo i szybko.