Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Projekt Bora Jagodić?40 W w klasie A w obudowie tymczasowej przed pomiarami, wazy 14 kg Pokaż załącznik 666211Pokaż załącznik 666212Pokaż załącznik 666213Pokaż załącznik 666216
Tak jak pisaliśmy na priv , wykonałem już jeden projekt Bora Omega i postanowiłem zrobić tego Calor GOLD zachecony dostępnoscia dokumentacji i półprzewodnikow do tego projektu .Projekt Bora Jagodić?
Też miałem robić, obudowa cała alu czeka
Co więcej napisz ....
Nie trzeba toczyć wystarczy frezarka i frez z łożyskiem i "objechać : do około nogiWitam,
Dzięki uprzejmości użytkownika @nowy1, udało mi się wykonać podstawki, do których udostepnił projekt kilka postów wcześniej.
Zakupione nogi wymagały skrócenia o 5 cm i zmniejszenia średnicy na tokarce, tak by dostosować je do gniazd w wydrukowanej podstawie. Finalnia wysokość wyniosła 71 cm.
Koszty dla 2 szt.
- wydruk 3d (lokalny hobbysta) - 58 zł,
- nogi 126,50 zł,
- toczenie (lokalny emeryt z tokarką) 60 zł,
- wkładki do drewna M6 - 15 zł,
- odbojniki poliuretanowe M6 - ok. 40 zł.
Mozna uniknąć toczenia, gdyby ktoś na etapie wydruku ktoś zgodził się lekko dostosować projekt do średnicy nóg. Może dla kogoś będzie to pomocne.

nie mam doswiadczenia w pomiarach ani profesjonalnego sprzetu pomiarowego , ale bardzo mnie cieszy ze mam troche wiecej pradu w zapasie , wracajac do pomiarow dysponuje chinskim skopometrem generatorem sygnalu 1khz i przy narastaniu sygnalu obserwowalem kiedy splaszczaly sie wierzcholki sinusoidy .Dudeusz, mając ±30V na szynie raczej nie osiągniesz mocy o których piszesz. Zakładając że utrzymasz to napięcie przy pełnym obciążeniu (co jest możliwe jeżeli przetwornica wydoli) oraz że wzmacniacz potrafi wykorzystać je w całości (co jest wątpliwe) masz do dyspozycji w przypadku sygnału będącego czystym sinusem ±21,3Vrms na wyjściu, co przy 7,7Ω obciążeniu pozwoliło by wydzielić prawie 59W mocy. Czy przypadkiem nie zrobiłeś literówki pisząc posta?
A na serio, skąd wiesz, że nie obcinasz szczytów?
wsiaknie bardzo dobrze w mdf i sam mdf wzmocni bardzo dobrze
ale klejenie metal-mdf bedzie slabe, bo klej jest kruchy
moglbys uzyc tutaj elastycznego cyjano, ale zapewne masz to pod reka?