Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Oscyloskop znajdzie się, tylko czy musi być bardzo dokładny ? Części do zwrotki to grosze ale też nie chcę się porywać z motyką na księżyc, bo jeśli się nie da, to ja nie będę na przekór szedł.
Oscyloskop i generator do zmierzenia pasma przenoszenia. Źle kombinuję ? Wystarczy speaker workshop i potem ew. modyfikacja gotowej ?
Chciałbym osiągnąć jak najlepszy dźwięk z głośników ale w życiu nie słyszałem prawdziwego CA poza filmikami, więc nawet jeśli wyszłoby mi to dobrze albo nawet poprawnie to byłbym zadowolony.
Czy naprawdę chcesz kombinować i się uczyć na swoim aucie nawet nie wiedząc jak potrafi zagrać dobrze zrobione CA. Nie lepiej zamontować sprawdzone komponenty i zwrotki nad którymi już ktoś kto zjadł na tym zęby posiedział i dopieścił nie szczędząc grosza na elementy?? To jest twój zysk i zmniejszone ryzyko niepowodzenia
Twój wybór
Jeśli zrobisz wszystko zgodnie ze sztuką bez sztukaterii i dróg na skróty zdziwisz się bardzo jak dobrze potrafi zagrać muzyka w samochodzie.
P.S. To zestaw o którym Ci mówiłem. Kolega wystawił na Allegro.
Jak będziesz zainteresowany to zadzwoń i porozmawiaj z nim. Bardzo uczciwy i rzetelny chłopak. Doradzi i podpowie też coś od siebie. powołaj się na mnie to spuści Ci po koleżeńsku z ceny. Napewno się dogadacie
Super zestaw, ja bym mógł je wziąć. Od razu temat zwrotek będzie załatwiony. Teraz tylko potrzebuję wzmaka, który to ma napędzać. No i oczywiście suba.
Z subów --- Jak ma byc szybko i nisko i w rozsądnej cenie to szukaj Helixa P10W - w obudowie zamkniętej 18,5l robił mega robote. Dobrze zasilony Nadaje sie i do dubstepu jak i mega szybkiej heavy metalowej podwójnej stopy o innych gatunkach celowo nie wspominam podając skrajne przypadki.
Do tego mocne jakościowe 4kanaly pokroju xeteca P4 lub coś podobnego i myśle ze bedziesz zadowolony.
Mozna zawsze isc wyżej drożej i lepiej ale nie zawsze ma to sens.
Poza tym chłopaki tez może doradza coś ciekawego może maja coś sensownego w swoich kolekcjach. Ja podałem Ci jeden z lubianych przezemnie setupow
Trochę mnie naszły wątpliwości. Nie lepiej wziąć tańsze głośniki i procesor dźwięku ? Szkoda dać 1600 za głosniki, które mogą nie rozwinąć skrzydeł. Chyba, że moje obawy są błędne
Dobra pasywka z klasowymi głośnikami zagra lepiej od słabych glosnikow i słabego/średniego procesora.
Niestety.
Procesor nie jest lekiem na całe zło. I słabszej jakości przetwornikow nie naprawi. A nawet moze duzo zepsuć.
Ja teraz u siebie mam hybrydę czyli ciecia pasywne plus czasy z procka.
Za jakis czas możesz dolorzyć procka i dodatkowy wzmacniacz na Tw jak nabierzesz apetytu na gonienie króliczka.
U Ciebie najsłabszym ogniwem i tak będzie ori jednostka. Możesz trochę naprawić sytuacje wyciągając z niej "światełko" i montując jakiegoś sprytnego DACa. Jest sporo fajnych wynalazków. Jest wiele opcji prowadzących do celu.
Ale jakiś punkt wyjścia wypadało by mieć w aucie w postaci jakościowego któregoś z komponentów. Łatwiej pózniej "dociągać" powoli resztą klocków do tego eliminując najsłabsze ogniwa.
Decyzja należy do Ciebie. To Ty na codzień będziesz tego słuchać i odczuwać z tego przyjemność bądź rozgoryczenie. Osobiście trzymam kciuki żeby było to pierwsze.
Najprostszym wyjściem z tej sytuacji jest wymiana radia na takie z procesorem
To koszt ok 500zl
Za tyle kupisz juz fajne radio ze wszystkimi możliwymi ustawieniami
Posiadają aktywna zwrotnice do ciecia sub-woofer i czasy dla usystematyzowania sceny dźwiękowej
Fujutsu ten Eclipse CD 8445
Alpine 33, 35, 53, 55
Montujesz radio w schowku lub np w miejscu popielniczki. W e39 jest tez fajne miejsce po lewej stronie kierownicy. Na dole deski jest kieszonka ktróra można lekko poszerzyć i zamontować zwykle radio.
Łukasz wymienił pare fajnych radyjek w tym jedno nieznane ale bardzo dobre i rzadko spotykane (Eclipse) . Jak gdzieś uda ci się upolować to naprawdę fajna propozycja. Wygląd "widowiskowy" albo sie podoba albo nie ale granie jest na wysokim poziomie
W sumie mógłbym się pokusić. Ew. ori radio wywalić i wstawić coś podobnego. Jest to możliwe do 1500zł ? Wtedy nie muszę montować dodatkowego radyjka. Widziałem dynavin, tylko czy to nie będzie grało gorzej od tego co teraz jest ?
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.