Ja jako młodzież (19l) moge powiedzieć ze bardzo duza część moich kolegów interesuje sie głównie robieniem niczego, ewentualnie przegladaniem kwejka czy innych facebookow
Jest też, na szczęście, grupa młodych i bardzo młodych zapeleńców w wieku -naście lat, którym się chce i to bardzo, ale:
- nie mają praktycznie żadnej wiedzy z zakresu elektroniki - często z racji wieku niż chęci nauki,
- nie mają praktycznie żadnych środków. Mam na myśli i pieniądze i dostępność czegokolwiek, bo wielu z nich ma małe kieszonkowe, bo mieszkają w miejscowościach, gdzie do najbliższego sklepu elektronicznego jest daleko itd...
Próbuję pomagać im, w elektronice głównie, ale bardzo często poza forum (niestety) z kilku powodów. Pierwszy to szybkość odpowiedzi (GęGę jest szybsze, fejs też). Drugi to brak miejsca, subforum, w którym można by taką "oślą łączkę" ciągnąć nie będąc przysypanym różnymi teoriami, czasem dobrymi, a czasem zupełnie z kosmosu.
Nie mam parcia na szkło, znam swoją wartość i wiem kiedy milczeć. Np. sprawy obudów i cała ta stolarska robota to trochę nie moja bajka i nie pcham się w te dyskusję, ew. czytam albo chwalę
W tym roku stuknie mi 5 dyszek, całe swoje życie zawodowe "siedzę w elektronice" (szkoła średnia, studia) a pierwsze przedwzmacniacze RIAA montowałem do "Amatorów" w podstawówce. W międzyczasie trochę odbiegłem zawodowo od audio, ale teraz mam więcej czasu to pomagam mniej "kumatym" w elektronice.
Ale to nie temat pt. Jaki jestem za*ebisty

Jeśli komuś pomogłem cieszy mnie to.
Reasumując, diyaudio.pl jak każde forum, ma swoje górki i dołki. Wśród swoich licznych zajęć mam też przyjemność posiadać kilka for o tematyce biegunowo różnej od techniki i wiem "jak to działa"

W skrócie, tutaj nie jest źle. Zawsze można coś poprawić, ale też zawsze znajdą się niezadowoleni, malkontenci, krypto-cwaniacy, żerujący na niewiedzy innych. Pół biedy jak trafiają na ludzi dla których parę stówek to pikuś. Ale gotuje się we mnie jak widzę tych "małolatów" skubanych z ostatniego grosza.
Zawsze też znajdą się niezadowoleni ze sposobu zarządzania forum, adminów i modów.
Wszelkie podobieństwo do postaci występujących na forum jest przypadkowe
Pozdrawiam i załączam wszelkie wyrazy