Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak, to faktTen układ jest tam kluczowy.
Przy okazji diy DAC - jutro powinienem otrzymać PCB do projektu na 4x PCM1704![]()
Kolega taz zaprojektował zasilanie a dyskretny I/V to projekt kolegi raven1985
Resztą ja się zająłem. Projekt raczej tylko z ciekawości.
W zasadzie najbardziej interesuje mnie analogówkaNiestety niePrywatny projekt.
Niestety niePrywatny projekt.
Z drugiej strony prawdopodobnie będzie na forum DAC na AK4490, tj. jak tylko go skończymy z kolegą taz.
Może kolega raven1985 zgodzi się na udostępnienie schematu ?
trzymam kciuki![]()
Może zaczekajmy aż sam się wypowie ?Kolega raven1985 nie zgodzi się na udostępnienie schematuZresztą, ja sam nawet mu pisałem kilka razy, że nie ma sensu się tym dzielić, ponieważ zaraz ktoś ukradnie i wykorzysta w komercyjnym projekcie.
Który z jego projektów został ukradziony i wykorzystany w komercyjnym projekcie ?Kto jak kto, ale raven1985 udostępnił naprawdę dużo różnego rodzaju rzeczy na tym forum![]()
Który z jego projektów został ukradziony i wykorzystany w komercyjnym projekcie ?
Może po prostu się skupmy na DAC typu DIY, które można zbudować?
Prawda jest taka, że niestety na tym forum nie mamy żadnego DAC do skopiowania. Generalnie z tego powodu robimy z kolegą taz DAC na AK4490, który byłby relatywnie tani, miał kilka wejść (USB, toslink i coax) no i grał. Czy to się uda? Zobaczymy.
Ukradziony i wykorzystany - pewnie żaden.
Tylko po co? Gotowa plytke mozna kupic z wysylka za ok 200zl. Latwiej cos stuningowac Lutowanie gestych scalakow czy smd ponizej 0805 jest poza zasiegiem wiekszosci.
Od dawna DX-audio, zyje moimi schematami. Po trochu je zmienia a sukcesywnie je wycofuje i prowadza "swoje", czyli z pozmienianymi elementami.
Wiec ja wypowiadam wojne a konsekwencja jest to, ze nowych ukladow nie udostapniam na forum.
A co do DAC-a to od dawna chodzi mi po glowie dyskretna wersje. Kupa rezystorow wyglada fajnie a czy dobrze dziala to chyba bez znaczenia. Jak sie znajdzie ktos od cyfrowki co potrafi odebrac spdif, nadprobkowac i wyslac mi gotowe slowo do ADC to ja zrobie reszta
ERRATAKtóry z jego projektów został ukradziony i wykorzystany w komercyjnym projekcie ?
Raczej bzdurą jest wyobrażanie sobie aby ktokolwiek współcześnie realizował komercyjny projekt na PCM1704![]()