Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Behringer B2031A
to przyjmij za pewnik ze w studiach nagraniowych są aktywne , bo tam liczy się czysty dźwięk a nie ładne zniekształcenia.
aż dziw bierze.. kilka lat w pracy słuchałem na nich muzyki i nie pomyślałbym że przebiją oriony w jakiejkolwiek formie testu.
to z czystego biznesu , aktywne zasilanie jest bezdyskusyjne.75% monitorów na rynku w segmencie do PRO to nie końca dobre rozwiązania techniczne i na pewno zmarnowany potencjał aktywnego zasilania.
nikt nie tworzy muzyki z założenia na urządzenia przenośne , jakość jest lepsza niż kiedyś
problem jest w maksymalnym poziomie średnim , taka kompresja wynika z tego że głośniej znaczy zauważalnej
ns10 były kultowe bo dobrze pokazywały środek
Zgadzam się z jego zdaniem że aktywne to teoretycznie najlepsze rozwiązanie , a wszystko można zrobić lepiej albo gorzej. Widzę że nie możesz pojąc dlaczego aktywnie jest lepiej to przyjmij za pewnik ze w studiach nagraniowych są aktywne , bo tam liczy się czysty dźwięk a nie ładne zniekształcenia. Pewnie zaraz wyszukasz jakiegoś przypadku pasywnego , możesz takie znaleźć ale w studiach masteringowych i nie jako jedyne .
O ułomności słuchu świadczy fakt ze ludzie kupują wzmacniacze lampowe dla ciepłego dźwięku , ale nikt nie chce kupić telewizora lampowego dla ciepłego obrazu.
Maksymalizacja poziomu nie wynika z potrzeby soundbarowej bo to nie ma związku,
proponuje zbudować telewizor lampowy hiendowy , jeśli lepiej słychać to i powinno być lepiej widać :biggrin:O ułomności słuchu świadczy fakt ze ludzie kupują wzmacniacze lampowe dla ciepłego dźwięku , ale nikt nie chce kupić telewizora lampowego dla ciepłego obrazu.
Widzę że nie możesz pojąc dlaczego aktywnie jest lepiej
to przyjmij za pewnik ze w studiach nagraniowych są aktywne , bo tam liczy się czysty dźwięk a nie ładne zniekształcenia
Słuchałem podobnej konfiguracji na głośnikach użytych w orionach i było ok. No chyba że oriony są faktycznie tak zwalone.
zgadzam się w 100%Zaleta i jednoczesna wada aktywnych zwrotnic to ich przezroczystość. Dużo pokazują. Być może dla kogoś zbyt dużo.
Ale gdy przyzwyczaić do tej przezroczystości, już nie ma powrotu. Parę tygodni temu słuchałem bardzo fajnych kolumn Focal. Przepiękne i do tego z berylu i z dobrym wzmacniaczem. Ale grają jak z pod kołdry. Jakby ktoś powiesił zasłony pomiędzy mną a kolumnami. Tyle drobnych detali i tekstury zabierają pasywne filtry że aż strach.
pogromco Linkwitz-a jak nie potrafisz to nie buduj i jako fan boy pasywny jaraj się pasywnymi , w studiach też bywają nie dla tego że to referencja.
Pisałem że z zasady kolumny aktywne są lepsze bo miedzy wzmacniaczem a głośnikiem nie ma cew i kondow , filtrowanie aktywne jest dokładniejsze niż pasywne . Inna sprawa to z czego zrobiono te czy te kolumny , prościej już tego napisać nie mogę .Jeśli chodzi o dsp to pasywnymi nie jesteś w stanie zrobić to samo.
Swoją drogą ciekawe by było porównanie moich nowych aktywnych i twoich pasywnych ale jakoś nie mam przyjemności cie poznać.
Parę tygodni temu słuchałem bardzo fajnych kolumn Focal. Przepiękne i do tego z berylu i z dobrym wzmacniaczem. Ale grają jak z pod kołdry. Jakby ktoś powiesił zasłony pomiędzy mną a kolumnami. Tyle drobnych detali i tekstury zabierają pasywne filtry że aż strach.
Na jakiej podstawie masz pewność, że to wina elementów pasywnych?
Subiektywne wrażenia. Przerobiłem dobre fabryczne kolumny na zwrotnicę aktywną z tymi samymi filtrami co w pasywie.