Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
:?: dość długo zyjesz na tym świecie :mrgreen:dabyl napisał:Kiedyś pamiętam, to było jeszcze w liceum czyli gdzieś około roku 1762
Piwo "Nateuralne" też ma lekko taki posmak, ale ogólnie lubię je.marian napisał:Jeśli chodzi o tego okocima pszenicznego (żółtego) to muszę powiedzieć że posmakowałem go bo kumpel sobie kupił... mi nie podszedł,śmierdzi jak kiszone ogórki
To piwo chyba pochodzi gdzieś z lubelskiego, mój kolega tam jeździ czasami i jest bardzo tam popularne. Ale tam bardziej trzymają się zasady: nie ważne co, ważne że sponiewiera" :lol:dabyl napisał:niestety niedawno skusiłem się na piwo marki Perła i tutaj owa "perełka" była tylko w nazwie (więc nie polecam).
Coś w tym Twoim stwierdzeniu jest :razz: ale akurat zaliczam to na plus. Z tego co poczytałem to drożdże walające się po dnie butelki (bo piwo nie jest filtrowane) nadają mu ten aromat. Osobiście polecammarian napisał:śmierdzi jak kiszone ogórki
Całkiem możliwe że to jakiś "wyrób regionalny". Ciekawa sprawa - ogólnie najczęściej popijam Lecha Premium. Kiedyś dowiedziałem się, że istnieje też Lech Pils ale jest on traktowany właśnie jako wyrób regionalny to można go dostać tylko w Wielkopolsce. Jakiś rok temu nadarzyła się okazja - kumpel z pracy jechał na Budmę i przywiózł mi stamtąd kilka butelek - i muszę powiedzieć, że przez chwilę chciałem się przenieść do Poznania :razz:jamess8 napisał:To chyba piwo poczodzi gdzieś z lubelskiego, mój kolega tam jeździ czasami i jest bardzo tam popularne.
jedno z moich ulubionychdabyl napisał:Kiedyś dowiedziałem się, że istnieje też Lech Pils ale jest on traktowany właśnie jako wyrób regionalny to można go dostać tylko w Wielkopolsce.
Nawet moja siostra mówi że nie pije piwa w zielonych butelkach bo to sikacze :mrgreen: :lol:damiani napisał:ostatnio carlsbergi sie pije, w biedronce za 2,19zl a smakuje calkiem niezle ;-) smaczniejsze niz leszek czy tyskie
kombo napisał:Nawet moja siostra mówi że nie pije piwa w zielonych butelkach bo to sikacze
ostatnio się strasznie popsuła więc już nie kupujęralfb napisał:coraz trudniej dostać Łomżę Eksport
u mnie nie ma. Za to jest leszek w sześciopaku za 12,60hermes napisał:W Biedronce chyba jest