• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Forum Noca :) Czynny 22-6

no nie
jak nie wyciągną zdjęć PawłowiS z komputera to sprawdzają co kto na allegro kupuje. No nieźle. :shock:

Coś temat zamarł...
Nikt już nie sączy piwka o 2 w nocy :lol: i przy okazji nie duma nad nowymi kolumnami :razz:

No patrz,dwa dni temu chciałem go odkopać :)

Do mnie idą ARZ-tki dopiero,jak już będę je miał to będzie o czym pisać. a piwko to kiedy indziej,po wczorajszych juwenaliach chyba robię przerwę :)

Nie tyle Marek co Konrad - ale że nocny to fakt ;)

[ Dodano: 2010-05-16, 02:26 ]
A tak w ogóle to jak byś zgadł ;) Jest druga w nocy i sączę piwko. I z tej okazji mam pytanie - jakie piwa preferujecie - o ile preferujecie jakieś. Ja w tym momencie, po dłuuugiej przerwie postanowiłem spróbować Tyskiego w wersji Gronie - muszę przyznać, że schłodzone do odpowiedniej temperatury smakuje całkiem OK. Często będąc w sklepach "dobrze wyposażonych" biorę na spróbunek jakieś piwko nieznanej mi dotąd marki i muszę powiedzieć, że zdarzają się perełki - niestety niedawno skusiłem się na piwo marki Perła i tutaj owa "perełka" była tylko w nazwie (więc nie polecam). Ale powiem Wam, że ostatnio (niestety dopiero niedawno) odkryłem piwa pszeniczne, niefiltrowane. Na półkach sklepowych pojawił się Okocim pszeniczny i postanowiłem spróbować. No i musze powiedzieć, że jak dla mnie to bajka. Do tego poszedł jeszcze Obołoń, Paulaner w wersjach ciemnej i standardowej i bodajże jeszcze Franzishkaner - ten ostatni najmniej mi podszedł. Tak więc jakie piwa popijacie i co sądzicie o piwach pszenicznych?

Co prawda pytanie nie o audio ale nie wstawiam w oftopa bo temat sam w sobie jest bardzo oftopowy ;)

Jeśli chodzi o tego okocima pszenicznego (żółtego) to muszę powiedzieć że posmakowałem go bo kumpel sobie kupił... mi nie podszedł,śmierdzi jak kiszone ogórki :roll: :mrgreen:

Ja polecam czeskiego Staropramena :razz:

Ja też dzisiaj wyjątkowo też pije tyskie, ale ostatnimi czasy piję też piwa typu "naturalne"niefiltrowane, "żywe" i kupiłem Paulanera, bardzo mi smakował, tylko trochę drogie... Kiedyś piłem zwykle dębowe, Tyskie , nie dawno Warkę Strong, ale teraz lubię próbować nowe marki szczególnie te naturalne, bo słyszałem że w tych powszechnych u nas piwach nie ma chmielu, tylko żółć zwierzęca. Zresztą, czy jest w tych piwach w składzie wymieniony chmiel...?

[ Dodano: 2010-05-16, 02:40 ]
marian napisał:
Jeśli chodzi o tego okocima pszenicznego (żółtego) to muszę powiedzieć że posmakowałem go bo kumpel sobie kupił... mi nie podszedł,śmierdzi jak kiszone ogórki
Piwo "Nateuralne" też ma lekko taki posmak, ale ogólnie lubię je.

[ Dodano: 2010-05-16, 02:47 ]
dabyl napisał:
niestety niedawno skusiłem się na piwo marki Perła i tutaj owa "perełka" była tylko w nazwie (więc nie polecam).
To piwo chyba pochodzi gdzieś z lubelskiego, mój kolega tam jeździ czasami i jest bardzo tam popularne. Ale tam bardziej trzymają się zasady: nie ważne co, ważne że sponiewiera" :lol:

marian napisał:
śmierdzi jak kiszone ogórki
Coś w tym Twoim stwierdzeniu jest :razz: ale akurat zaliczam to na plus. Z tego co poczytałem to drożdże walające się po dnie butelki (bo piwo nie jest filtrowane) nadają mu ten aromat. Osobiście polecam ;)

jamess8 napisał:
To chyba piwo poczodzi gdzieś z lubelskiego, mój kolega tam jeździ czasami i jest bardzo tam popularne.
Całkiem możliwe że to jakiś "wyrób regionalny". Ciekawa sprawa - ogólnie najczęściej popijam Lecha Premium. Kiedyś dowiedziałem się, że istnieje też Lech Pils ale jest on traktowany właśnie jako wyrób regionalny to można go dostać tylko w Wielkopolsce. Jakiś rok temu nadarzyła się okazja - kumpel z pracy jechał na Budmę i przywiózł mi stamtąd kilka butelek - i muszę powiedzieć, że przez chwilę chciałem się przenieść do Poznania :razz:

A z przy okazji, z zagranicznych polecam też Perroni (sądząc po nazwie to chyba jakiś włoski wyrób). Taki trochę rzadki sikacz ale ma coś w sobie ;)

dabyl napisał:
Kiedyś dowiedziałem się, że istnieje też Lech Pils ale jest on traktowany właśnie jako wyrób regionalny to można go dostać tylko w Wielkopolsce.
jedno z moich ulubionych :)

polecam tez żywiec porter, oczywiscie jak ktos lubi ciemne piwa, mi akurat smakuje
a czesciej ostatnio carlsbergi sie pije, w biedronce za 2,19zl a smakuje calkiem niezle ;-) smaczniejsze niz leszek czy tyskie

damiani napisał:
ostatnio carlsbergi sie pije, w biedronce za 2,19zl a smakuje calkiem niezle ;-) smaczniejsze niz leszek czy tyskie
Nawet moja siostra mówi że nie pije piwa w zielonych butelkach bo to sikacze :mrgreen: :lol:
Ja lubię staropramena, starovara i ciechana wybornego

Mi ostatnio bardzo podchodzą piwa regionalne, chociaż z przykrością stwierdzam, że coraz trudniej dostać Łomżę Eksport

Powrót