• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Frezarka z leklerka

Czy PW na forum nie działa? Pisałem do takero w sprawie odbioru i nie dostałem odpowiedzi.

cob, ja do tej pory nie dostałem żadnej zapłaty od takero za frezarkę za którą zapłaciłem i wysłałem do niego - miał wysłać mi 3 tygodnie temu paczkę z kitami do lm 3886 w ramach zapłaty i na zobowiązaniu się skończyło, nie czekałem na paczkę tylko zaufałem mu że to zrobił żeby frezarki szybciej dotarły do ludzi jednak się przeliczyłem... do tej pory nie dostałem od niego nic i żałuję teraz że wysłałem wcześniej te frezarki

Czyli PW dochodzą? Nie siedzę dużo na forum, ale zakładałem, że moderator z taką ilością postów jest w pełni wiarygodny.

jaromas napisał:
ja do tej pory nie dostałem żadnej zapłaty od takero za frezarkę za którą zapłaciłem i wysłałem do niego - miał wysłać mi 3 tygodnie temu paczkę z kitami do lm 3886 w ramach zapłaty i na zobowiązaniu się skończyło, nie czekałem na paczkę tylko zaufałem mu że to zrobił żeby frezarki szybciej dotarły do ludzi jednak się przeliczyłem... do tej pory nie dostałem od niego nic i żałuję teraz że wysłałem wcześniej te frezarki
nie denerwuj się. Ja kiedyś czekałem na paczkę miesiąc czasu. A była wysłana priorytetem. Jak się później okazało była trzy razy w Olsztynie. Jak powiedział, że wysłał to wysłał.
cob napisał:
Czyli PW dochodzą? Nie siedzę dużo na forum, ale zakładałem, że moderator z taką ilością postów jest w pełni wiarygodny.
jest

jak do jutra się nie odezwie to powiedzcie to do niego zadzwonię

lklukasz, wygląda to tak samo jak derda. Pewnie jeden pies, różmnia sie tylko logiem ;) Cena tez podobna

[ Dodano: 2010-02-16, 02:17 ]
A co do frezarki - czy komuś udało się zamontować te polastikowe badziewie odprowadzajace wióry??

Acha, a ten płaskie koło z dziurą w środku, co się zwie podobnierz zabezpieczeniem frezu, to potrzebne mi do czegoś, czy wywalić?

Nie utnie mi ręki bez tych dwóch części :razz: ?

Frez coś mi się do końca nie wkręca, kręce i kręce a on jakoś nie zaciska się do końca, czy tak ma być?

A jeśli idzie o prowadnice, to, oczywiście za przeproszeniem, można ją sobie o kant dupy potłuc :lol:

Jutro zobaczymy jak pracuje. Trochę jest tandetna, ale czego się można było spodziewać za tą cenę ;) Ale puki sobie czegoś nie odetne to będzie git ;))

[ Dodano: 2010-02-16, 02:25 ]
A co do frezarki - czy komuś udało się zamontować te polastikowe badziewie odprowadzajace wióry??

Acha, a ten płaskie koło z dziurą w środku, co się zwie podobnierz zabezpieczeniem frezu, to potrzebne mi do czegoś, czy wywalić?

Nie utnie mi ręki bez tych dwóch części :razz: ?

Frez coś mi się do końca nie wkręca, kręce i kręce a on jakoś nie zaciska się do końca, czy tak ma być?

A jeśli idzie o prowadnice, to, oczywiście za przeproszeniem, można ją sobie o kant dupy potłuc :lol:

Jutro zobaczymy jak pracuje. Trochę jest tandetna, ale czego się można było spodziewać za tą cenę ;) Ale puki sobie czegoś nie odetne to będzie git ;))

[ Dodano: 2010-02-16, 11:32 ]
Coś się te forum przywiesza... :roll:

paldo to kolko to jest "tuleja kopiująca" wcześniej jest wyjaśnienie jak działa.
Odprowadzenie wiórów zamontowałem lecz rura od odkurzacza nie weszła na to wiec od razu wyrzuciłem :mrgreen:

[ Dodano: 2010-02-16, 16:25 ]
Wczoraj bylem w Obi i frezy firmy "lox tools" (nie pamiętam dokładnej nazwy lecz coś bardzo w ten deseń) cenowo zaczynały się od 14 zł także chyba w opolu najtaniej będzie w leroy merlin

maxxx222 napisał:
paldo to kolko to jest "tuleja kopiująca" wcześniej jest wyjaśnienie jak działa.
Odprowadzenie wiórów zamontowałem lecz rura od odkurzacza nie weszła na to wiec od razu wyrzuciłem :mrgreen:

Eh, ja to w ogóle wszystko wywaliłem na dzien dobry. Ta prowadnica to jest taka krzywa że dzięki, zresztą i tak do niczego nie przydatna bo za krótka ;)

A ten odkurzacz to nie weim po co, ja dziś jechałem na goło, włożyłem tylko rączki i frez i do roboty ;) (chyba żeby worek był do tego)

Ale jak tak się głębiej zastanowić, to chyba wiem już po co jest ten odkurzacz :mrgreen: :

Pierwsze przymiarki ;) JAk szalec to szaleć. Nie ma to jak pofrezowac sobie w kuchni, dobrze że zdąrzyłem posprzątać zanim kobita wróciła ;) Eh, niezły hardcore

paldo napisał:
A ten odkurzacz to nie weim po co, ja dziś jechałem na goło, włożyłem tylko rączki i frez i do roboty (chyba żeby worek był do tego)
To nie odkurzacz tylko przystawka do której możemy podłączyć odkurzacz ;) Jesli frezujesz w np garażu i nie zależy ci na tym, aby sie nie kurzyło to właściwie mija się to z celem bo pewnie by tylko wąż od odkurzacza przeszkadzał (nie wiem, nie próbowałem) ale jeśli frezujesz w miejscu, gdzie generalnie zazwyczaj jest czysto (np kuchnia ;) ) to takie rozwiązanie może się sprawdzić.

Prowadnica - no prawda jest taka, że te prowadnice, które są standardowo przy frezarkach mało się przydają w swojej fabrycznej formie ale trzeba zaznaczyć, że stanowią świetną bazę do wykonania całkiem niezłego cyrkla - wystarczy trochę odciąć, trochę przeszlifować, trochę przewiercić coś tam poskręcac i mamy cyrkiel jak ta lala ;)

dabyl napisał:
Prowadnica - no prawda jest taka, że te prowadnice, które są standardowo przy frezarkach mało się przydają

Chodzi o to że ona jest po prostu krzywa...

dabyl napisał:
o nie odkurzacz tylko przystawka do której możemy podłączyć odkurzacz

W to akurat nie uwierzę że ktoś tak frezuje ;) Chyba że jakąś specjalną rure ma do tego, bo z taką zwykła to nie wyobrazam sobie jak miał bym miał tą frezarką sterować...

cob u mnie to samo :/ nie raczy nawet odebrać mojej wiadomości (odczytać) mimo że był w tym czasie na forum...

Powrót