Widzę logiki z tyłka ciąg dalszy. 60W dla głosnika 6" w home audio jest czymś normalnym ale te same 60W dla głośńika 12" jest nie jest czymś normalnym tylko reliktem przeszłości. Dla Ciebie to oczywiście zupełnie bez różnicy.
Tu nie chodzi o logike, tylko wymagania, ktore mamy odmienne i nie potrafisz tego przeklnac.
I co z tego jak nikt z tego w domu nie będzie korzystał. Policz sobie maksymalny SPL dla tych 200W i puknij sie w głowe.
Czlowieku, skad wiesz do jakich potrzeb kupilem ten glosnik? Skad mozesz wiedziec jakie kto ma potrzeby w domu? Mow tylko za siebie, nie za innych.
Jakby to było potrzebne to wszyscy producenci głośników domowych robili by tłuczki 92 dB o mocy 200W. Tak ciężko to Ci wbić do łba, że ta beyma to jest głośnik do zastosowań estradowych gdzie jego parametry w tej kategorii są czymś zupełnie normalnym ale takich głośników w domu najzwyczajniej się nie stosuje !
Czyzbys zapomnial o stracie efektywnosci po BS? I co z tego ze ma 92db jak zostanie z tego mniej. Wlasnie o to chodzi zeby zostalo dosc przyzwoicie, a nie dziadowskie ledwie ponad 80. Wiec wbij sobie do tego jak sie wyraziles lba, ze moje potrzeby sa inne, i parametry tego glosnika doskonale pasuja do moich potrzeb. Jak bede mial ochote, to sobie do swojej klitki wstawie po 4 Zeusy na strone i nic Ci do tego. Ty lubisz plumkanie na mulowatych glosnikach, ja nie, tylko nie wmawiam innym i mi, ze potrzebuje wlasnie tego co Tobie sie podoba.
Napisz swoje zale do tego japonca
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qArzARmoRG0#t=544, przekonaj go, ze wysoka efektywnosc nie jest do niczego potrzebna i mulowate monitorki, to jest co facet potrzebuje do szczescia.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qArzARmoRG0#t=957 Facet az sie spocil z wrazenia, nie mowiac juz o tym ze wzmak jest ledwo co wysterowany. Przestan woec bredziec o tej swojej propagandzie wylansowanej przez producentow, ktorzy na sile chca wciskac ludziom slupki z niby glosnikami o niby dobrym odzwierciedleniu brzmienia live. Lubisz pierdzenie z glosnikow to ok, masz do tego prawo, ale sa ludzie, ktorzy szukaja czegos wiecej.