Jak już sprawdzamy kartę w SW to warto zwrócić uwagę p....
Mogę zebrać charakterystyki z creativa i wkleić w wątek, moc jest zdecydowanie większa niż to co mam zintegrowane z laptopem. Mogę zmierzyć oscyloskopem z jakimś np 8ohm obciążeniem.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak już sprawdzamy kartę w SW to warto zwrócić uwagę p....
Moja karta z lampka daje 2V amplitudy wyjściowej, to z tej jeszcze więcej?
...
PS SW mi nie chodziło na audigy se
Kwestia sterownikow i sporej cierpliwosci Mi sie udalo zrobic pierwsze pomiary na A2 ( wersja dellowska, sterownikow brak ) dopiero na jednej wersji sterownikow kX. Trzeba na prawde testowac wszystko co ma sie pod reka
Mogę zebrać charakterystyki z creativa i wkleić w wątek, moc jest zdecydowanie większa niż to co mam zintegrowane z laptopem.
Sound Blaster Live! 24-bit USB External
Na KX bym uważał , kiedyś próbowałem z live i to była porażka. Ustawiałem to i nie ustawiłem. A na fabrycznych sterach od ręki .
trójkąt to ja poproszę wykresy sinusoidy po kalibracji obu kanałów i wykres Measurement.Calib![]()
przesunięcie fazy pod obciążeniem sugeruje że jest
Musi być, bo zasilanie z USB nie jest symetryczne przecież.
kazda karta na USB bedzie miala opoznienie wieksze niz inna, najzwyklejsza, a z tego co mi wiadomo SW sobie z tym nie radziDobrą kartą na USB do pomiarów jest - Sound Blaster Live! 24-bit USB External ( http://www.swistak.pl/a3938181,Sound...SB-do-lap.html ) Oczywiście nie mogę zagwarantować na 100% że będzie wszystko cacy w SW, bo sam osobiście tego nie sprawdzałem, mimo to przymierzam się właśnie do jej kupna.
I podobno Behringer UCA202 też jest dobrym, tanim interfejsem audio na USB nadającym się do wykonywania pomiarów ( http://muzyczny.pl/115923_Behringer-...audio-USB.html )
no wez mnie nie zalamujkazda karta na USB bedzie miala opoznienie wieksze niz inna, najzwyklejsza, a z tego co mi wiadomo SW sobie z tym nie radzi
kazda karta na USB bedzie miala opoznienie wieksze niz inna, najzwyklejsza, a z tego co mi wiadomo SW sobie z tym nie radzi
Pawel S. napisał:no wez mnie nie zalamuj
Irek, jak pamiętam robi pomiary na EMU 0404, a to jest karta na USB.kazda karta na USB bedzie miala opoznienie wieksze niz inna, najzwyklejsza, a z tego co mi wiadomo SW sobie z tym nie radzi