Jeśli kolega trójkąt pokaże mi stałą latencję dla jego karty na Win7 to od ręki ją kupuję. Choć nie chce mi się w to wierzyć bo sam mechanizm obsługi dźwięku w tych systemach powoduje skakanie latencji.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
trójkąt na jakim systemie pracujesz?
Jeśli kolega trójkąt pokaże mi stałą latencję dla jego karty na Win7 to od ręki ją kupuję. Choć nie chce mi się w to wierzyć bo sam mechanizm obsługi dźwięku w tych systemach powoduje skakanie latencji.
A jak to zmierzyć ?? Jeśli to jet to co myślę to trzyma się w granicach 20ms.
Trójkąt ale chodzi o program Speaker Workshop a nie HolmImpulse... (tak dla jasności... na SW masz stałą latencję tak ? (ok.20ms ? ) :blink: ) | ![]() |
To jest to, po włączeniu sygnału testowego, przy ustawianiu poziomów (włączone okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r) włącz później sound->loop record i patrz ciągle na okienka nazwa.in.l i nazwa.in.r czy skacze tam latencja czy nie. Jeśli nie to super.
Powiedz jeszcze czy używasz sterowników od creativea, czy też systemowych? I czy masz może szanse sprawdzić to na innych systemach, np na jakimś windowsie x64.
Sterowniki systemowe, latencja skacze między 10 a 20ms, na win7 32 i 64bit podobnie. Innych systemów nie mam pod ręką.
:blink: Trójkąt ty chyba nie wiesz o co chodzi, albo ja już zgłupiałem i nie wiem o co wam Panowie chodzi (myślałem że czas po jakim karta zaczyna nagrywać tzn. - impuls wykres.... )
Przy XP Mode sterowniki też systemowe?
Dobrze jest. Tak ma być,....
No to supertrybie XpMode nic nie skacze...