• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2

Status
Ten wątek został zamknięty.
ciesze się bardzo. Siedzę na chorobowym, córka pojechała z teściami na wakacje to będę miał co robić ;)

A nie myśleliście o obudowie z radiatorami na zewnątrz po obu stronach?

Robiłem na szybko przyniarke z tymi radiatorami z zamówienia i wyjdzie kawał wzmacniacza z tego i chyba dużo audiofilskiego powietrza w środku ale nie jest tak źle z drugiej strony. Oczywiście 2 uni w jednej obudowie i po dwa radiatory na stronę.

Mój również ruszył bez problemu i już gra sobie pół niedzieli:)

Trafo niestety muszę reklamować - buczy niemiłosiernie, słychać je już z 2-3m...

Witam
paczka przyszła,
DZIĘKUJĘ BARDZO!!!
Już rozumiem ile to roboty skompletowanie tylu zestawów. Więc tym bardziej dziękuję.

Teraz tylko z mojej strony trzeba znaleźć czas żeby polutować.
Trafko podłączyłem "na sucho" do prądu, niestety też słychać. Może nie niemiłosiernie, ale słychać. Jak wsadzę do obudowy to zobaczę czy mi to przeszkadza czy jednak nie. A jakby co, to już wiemy czym się to zalewa żeby zwarć nie porobić?

U mnie też słychać ale porównując do trafa nie audio z toroidów też 250VA to wydaje mi się ze nie ma różnicy. Na kawałku gumy było prawie bezgłośnie.

Mój ruszył bez żadnych problemów.
zdjęcia jutro wrzucę
wiec składać panowie! ;)

U mnie też już gra :) lutowania sporo, nie to co GC :p. Baliśmy się z mężem że basu będzie mało, ale wszystkiego jest więcej w porównaniu z GC :)

Mam pytanie tylko, czy cichy stuk w głośnikach przy włączaniu to normalne ?

Witam audiomanke! U mnie też jest stuk po włączeniu, a raz na dziesięć wlaczen zabezpieczenie odcina bo pojawia się DC na wyjściu. Nie wiem dlaczego.

Witam, do mnie paczka też doszła,
Dziękuję mobias za skompletowanie zestwu, kawał roboty odwaliłeś, szacun :thumbup:
Trafo też buczy :unsure:ale zobaczymy jak bęszie w obudowie.
teraz tylko znaleźć czas na polutowanie:bored:

Dziękuje !! paczka doszła , pozwoliłem sobie postawić koledze dwa browarki , mam nadzieję że się nie obrazisz , ale myślę że się należy.
sprawdź pw
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Również dostałem info ze paczka dotarła dziękuje, a jak tam rozważania na temat selektora wejść i obudowy @ mobias

A znacie może jakiś projekt selektora na wejścia cyfrowe. Tak ze 2-3 optyczne i z 2 koaksjalne. Wyjście I2S, koaksjalne bądź optyczne.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót