• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

KOSZULKA Z LOGO DIYAUDIO.PL - NOWE MOŻLIWOŚCI !

KOSZULKA Z LOGO DIYAUDIO.PL - NOWE MOŻLIWOŚCI !

• Tak

Głosów: 0 0.0%
  • Nie

Głosów: 0 0.0%

• Łącznie głosujących
    0
Tak jak mówiłem skrobnąłem w wolnej chwili logo i wrzuciłem na koszulkę:
koszulka1rl7.jpg

koszulka3rd2.jpg

Nie wiem jakie kolory są kolorami forum więc nie używałem :)

gi

mIKI napisał:
do mnie nie trafia...

Któryś element konkretnie czy całość ?

cudny90 napisał:
Mi bardziej wygląda na logo jakiejś dyskoteki :P

To forum diyaudio, logo powinno mieć elementy związane z tematyką. Zastanawiam się nad jakimś elementem powiązanym z diy, ale nic prostego mi do łba nie przychodzi.

malyzmc napisał:
Mi się nie podoba dobór kolorów, zbyt ciemno.

Pozmieniam tonacje/kolory i zobaczę jak będzie wyglądać.

gi

cudny90 napisał:
No właśnie nie, to forum diyaudio ;)

Sorry, ale w ten sposób rozumując to twoje logo nie ma elementów ani diy ani audio ;)

Jak wymyślę jakiś element "diy" to jutro po robocie poprawię.

gi

a moze by tak sprobowac wasnie isc w strone tego DIY.
mam na mysli np
napis wykonany z cyny zozwijanej z rolki.
napis w formie padow i sciezek na PCB
wkomponowane jakies narzedzia, srubki itp
moze...?:)

Dzięki dzięki, po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że pomysł z cyną, mdfem itd. jest troszkę dziwny :P To mogłaby być reklama Adama Słodowego xD a nie kulturalnego, porządnego forum jakim jest DIYAUDIO :)

Wiem wiem, czepiam się :P

calkiem fajnie;) ale napis dalbym ciemiejszy i jakos tak w ogole on kiepski jest;) malo czytelny

Miało już nie być nowych projektów ale... ten jest całkiem całkiem. Może zapodaj jeszcze projekt dla czarnej koszulki

noooo :D gi, drugi projekt jest calkiem niezy - tylko napis malo czytelny :???: moze tutaj bys dozycil napis oryginalna czcionka jak na naszej stronie? akurat to by pasowalo ;)

Sądzę, że (jak tu ktoś wspomniał) koszulka powinna identyfikować stronę, a zatem są dwie opcje:
- trzymać się obecnego logo (które w moich oczach nie jest dobre - powstało w pośpiechu i nie zostało jakoś bardzo przemyślane, a jak wiemy prowizorki są bardzo trwałe ;) )
- stworzyć nowe, lepsze i zmienić banner nagłówkowy strony
Sądzę zatem, że każdy kto chce zaprojektować coś na koszulkę powinien wyrażać zgodę na wykorzystanie jego projektu w bannerze nagłówkowym strony. Reszta projektów odpada. Niech koszulka faktycznie będzie "odbiciem" strony (lub odwrotnie).

Osobiście stawiam na to logo:

diyaudiogut.png

Brakuje w nim trochę bezpośredniego graficznego powiązania z tematyką, ale nie jestem fanatycznie przywiązany do idei obrazowania tematyki przez logo, ponieważ sama nazwa jest już idealnie tożsama z tematyką serwisu. To akurat logo ma jedną ogromną zaletę: cieszy oko :)

P.S. Może jednak spróbować by dodać kropki nad literami i w tym logo ?

UPDATE:
Na kanwie powyższego pomysłu przyszło mi jeszcze do głowy coś takiego:

Załączniki

• diyaudio2_951.jpg
    diyaudio2_951.jpg
    24.7 KB · Wyświetleń: 0
  • diyaudio_113.jpg
    diyaudio_113.jpg
    17.9 KB · Wyświetleń: 0
Powrót