no jak nie jak takOskar ale za te 300zł nie kupisz stacji z regulacją temperatury Wellera.

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
no jak nie jak takOskar ale za te 300zł nie kupisz stacji z regulacją temperatury Wellera.
Czy stacja solomona z kolbą o mocy 48W to nie jest za mało jak przyjdzie zalutować obczko na kablu 25mm2?
Solomon SL10 itd, twardy kabel, duża kolba, średnio trwałe grzałki, groty również średnie, w obecnej chwili gdy tanio można kupić coś na groty T12, na SL nawet nie ma co spoglądać. (Kilka lat temu to była dobra stacja, ale teraz jest sporo azjatyckiej konkurencji w podobnej czy nawet mniejszej cenie.)
Do tego służy odpowiednia praska...
Obecnie mam wep 872d, działa od kilku lat bardzo dobrze ale trwałość grotów dla mnie jest za słaba, nawet przerobiłem grot od wellera żeby założyć na kolbę i tutaj jest już o niebo lepiej ale fala wellera kosztuje krocie i nie do końca działa tak jakbym chciał w tej stacji bo jednak to przeróbka.
Wpisz sobie na necie elwik rt-24. Z tego co widzę i pamiętam to obudowa jest metalowa. Sam oceńOskar na elce piszą że plastik elwik jest i teraz sam nie wiem, może po prostu z biegiem lat zmienili obudowę.
Ale co jest nie tak z tą kolbą bo w pracy użytkowałem wellera z dużą kolbą i był dla mnie rewelacyjnie wygodny dlatego skupiałem się by mieć podobną wygodę.
Coś czuję że chyba będzie trzeba kupić używanego wellera...
Pomyśl o lutownicy z grotami, które mają wbudowaną grzałkę, to zupełnie inna kultura pracy.