Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mógłbyś mi dokładnie objaśnić jak działa taki pomiar? Dlaczego jest dokładniej i wygodniej? Najwidoczniej czegoś nie rozumiem, a już na pewno potrzeby użycia zewnętrznej karty do mikrofonu (ten preamp phantom). EMU 0404 to karta dwu-kanałowa, ma dwa preampy phantom, które można użyć jako wejście prawe i lewe.
Osobiście uważam że pliki kalibracyjne od Daytona to lipa. Kiedyś porównywałem ze sobą kilkanaście ściągniętych ze strony producenta i wyglądały jakby zostały sztucznie losowo wygenerowane.
To ja dziękuje postoję
Pasuje .
To sie lepiej dogadajcie z audiotransducers. Jak zrobicie grupowe, to napewno z ceny zejda.
Ja nie mam ciśnienia na kalibrowany mikrofon .Spoko. Mimo wszystko to nadal najtańszy mikrofon z plikiem kalibracyjnym jaki u nas można dostać. Cena jak cena, trzeba chwile policzyć i np do ceny z partexpressu doliczyć vat co daje około 210zł do tego przesyłka. Suma sumarum może udałoby się to za 50zł taniej ściągnąć. Zbiorowe zamówienie też nie bardzo wejdzie w rachubę do dolicza cło, więc może 2-3 szt w paczce to tak nie więcej. Tak więc można się pogimnastykować z partexpressem i mieć to przy 2-3 szt z 70zł taniej niż w polinku.
No nie głupie .Hmm to jest niegłupie posunięcie.
No dla mnie korzystanie z dodatkowych skrzynek/kabli/wtyczek daje właśnie mniejszą wygodę, precyzję i szybkość działania ![]() | ![]() |
Co do plików zamieszczony to dopiero skumałem ze to są z tego cross spectrum a nie dytona. Pliku dytona jeszcze nie udało mi się przerobić tak aby był strawny dla SW i zeby to porównać. A warto by było wiedzieć jak to sie ma jedno do drugiego.
No dla mnie korzystanie z dodatkowych skrzynek/kabli/wtyczek daje właśnie mniejszą wygodę, precyzję i szybkość działania
Niby moglbym ale po co przepisywac instrukcje obslugi programu?
Może też niewiele odbiega od tego skalibrowanego daytona.
To jest wg Ciebie dużo?
Yoshi, spójrz proszę raz jeszcze na PIERWSZY WYKRES zamieszczony przez kolegę Echo
Nie wiem, może po to, aby czymś poprzeć swoje wywody? Podałbyś chociaż link do instrukcji wraz z numerem strony na której to się znajduje. Ja tego programu nie używam, więc średnio mi się chcę szukać informacji na ten temat.
Domyślam się, że ten magiczny pomiar dual-channel (bezsensowna nazwa, ponieważ pierw pomyślałem o konfiguracji różnicowej) to po prostu sprzężenie zwrotne od wzmacniacza na drugi kanał mikrofonu.
Ma ktoś mikrofon z audiotransducters ? Jak u nich wygląda ta kalibracja?
Całkiem podobnie jak do WM61a ale jest trochę większa kompensacja dołka, u PM wychodzi jakieś 4db zamiast 3db.Plik kalibracyjny do mojego B5 wrzucony w ARTA.
- to "trochę tak wygląda" jak charka mikrofonu a nie plik kalibracyjny- linia czarna to charakterystyka z pliku kalibracyjnego który daje Dayton (ten który się ze stronki ściąga , a którego SW nie czyta)
cudzysłów był celowy jakbyś nie zauważył ...to "trochę tak wygląda" jak charka mikrofonu a nie plik kalibracyjny
- obrażanie drugiej osoby jest bezcelowe !! chyba ze celowe ... oświeć mnie. Jeśli celowe to przedstaw się chciałbym wiedzieć Kto mnie obraża ...Jak się czyta branże to ma się wrażenie że handlowanie głośnikami i częściami daje monopol na wiedzę.