http://diyaudio.pl/showthread.php/24965-WM-61A-plik-kalibracyjny-calibration-file?p=434870 - w plikach el-liero sa podobienstwa do tych od emm6 daytona ktore pokazywal Echus1 w poscie 60- czy mi sie tylko to wydaje :glare:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Większość tanich wkładek ma na wyjściu kondensator tłumiący zakłócenia który obcina pasmo od góry.
Na razie porównałem UMIK-1 do WM-61a i różnice nie były większe niż 1dB.
Naszła mnie myśl filozoficzna
Nie wiem czemu ale prawie wszyscy elektronicy są kulawi jeśli chodzi o akustykę.
Posiadam kilka tanich wkładek i może kiedyś porównam ich charki z WM-61a, bo może któraś się nada do pomiarów.
No tak mikrofon za 16zl porownujesz do takiego za ponad 200zlA nie dawno napisales ze wydawanie 16zl to zbyt wiele??
No wlasnie, moze by ktos kupil zmierzyl a dopiero wtedy bysmy dyskutowali!?
Jesli oryginalu juz nie ma to jakby nie patrzec trzeba kupic to co jest i to po prostu sprawdzic. A czy bedzie to chinskie czy ruskie to dla mnie bez znaczenia. Cale szczescie, ze mamy mozliwosci pomiarowe wiec nie widze problemu.
Irku guzik wiesz i się znasz
Jakie lata praktyki ? Po co Ci mikrofon ?
Wystarczy symulator PSPICE .
Ostatnio takich rzeczy się na triodzie odwiedziłem
a to nie wystarczy kupic clio? :???:A jak widze przejmujecie sie malo istotnymi sprawami zamiast zajac pomiarami i projektowaniem zwtornic bo do tego trzeba miec lata praktyki a nie tylko mikrofon!
hola hola, ostatnio dałem do moich moreli supreme własnie mundorfa supreme i gra dużo lepiej niż na SCRalbo dac drogiego mundorfa on bedzie gral
i wtedy juz nie potrzeba zadnej wysokotonowki