Ok jestem po miłej i długiej rozmowie z Polinkiem. Na dzień dzisiejszy cena tego mikrofonu wyniosła by
320zł.
Zdeklarować należałoby się do końca tygodnia (najlepiej dać znać wcześniej a nie w piątek o 14:30

) gdyż są oni w trakcie zamykania zamówienia i kolejne może być dopiero za pół roku.
Cena nie jest taka o jakiej zapewne myśleliśmy patrząc na cene z partexpressu, po prostu to wynika z polityki cenowej która jest taka, że oni tam sobie robią promocję na swój rynek ale dla firm jak polink cena jest stara jak była. I polink ma drożej niż detalista w stanach. A jaka była stara cena detaliczna widać, około 80 dolców.
Pytanie czy warto wchodzić w ten mikrofon czy nie? Powiem szczerze, że dla mnie Dyton, Beringer , the bone i kilka innych podobnych, to wszystko to wychodzi z jednej fabryki, to są te same mikrofony tylko napis jest inny. Pozostaje kwestia kalibracji czy ona faktycznie jest dobrze zrobiona czy nie. Za niewiele większe pieniądze możemy kupić mikrofon w audiotranducters , teroetycznie też skalibrowany ale pytanie kto to robi i czy jest dobrze zrobione nadal będzie otwarte.
Zrobienie preampa z phantomem to nie problem. Mam już nawet kupione części, wystarczy jeden opek analoga za 15zł, 4 baterie 9 woltowe i parę elementów biernych. W 50zł się zamknie. Mam plan zmontować go na płytce uniwersalnej a jak będzie dobrze działać to sie zaprojektuje pcb i można zrobić zamówienie większej ilości płytek.