Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Co to za zasilacze masz?
Salasy , ale tylko na 5V, jest podłączony do maliny i modułu wejść cyfrowychCo to za zasilacze masz?
Moduł wejść to ten chinczyk jakis popularny czy coś innego?
Moduł wejść to ten chinczyk jakis popularny czy coś innego?
Zapodaj jakiś link.
Zasilanie powinno być wystarczające dla tylu kości
macios, będzie możliwość obadać ten sprzęt jak skończysz? może do tego czasu mi się uda coś kupić i byśmy jakieś porównanie zrobili...
Dzieki koledze 3lite dac gra na dwoch kosciach ad1865
Slucham od okolo tygodnia i moge cos napisac.
Glowne zmiany jakie zauwazylem w stosunku do 1 kosci:
- lepsze nasycenie dzwiekow,
- lepsza faktura dzwiekow tzn wiecej mikroszczegolow,
- lepszy, kulturalniejszy bas(kontrola).
Na ta chwile moge powiedziec, ze nie slyszalem lepszego zrodla z komputera. Ostatnimi dniami bawilem sie nos daciem z analogowka od kolegi z as rowniez na kosci ad1865 w smd, jednak tam brakuje faktury - wypelnienia dzwiekow. Jest ona do pewnego stopnia. Filtr analogowy ustawiony na 30khz. Byc moze z tamtego daca uda sie cos wiecej wycisnac, ale chyba nie uda sie przebic tego przetwornika. Tutaj mamy taki pelen zrownowazony, detaliczny i naturalny dzwiek. Mysle, ze wiele przetwornikow z dobrych cd mialoby problem przebic tego daca. Gdzies mi chodzi po glowie porownanie
Nie ma wiec powrotu do jednej kosci, tu nie ma wielkich roznic, jednak sa na tyle istotne, ze po odsluchu takiej konfiguracji juz nie moglbym sluchac na 1 x adszkoda, ze nie udalo sie 4 x ad, byloby ciekawie..
![]()
Być może jakby zamienić AD825 na coś co wypluje 100mA by się udało - generalnie ten opamp daje z siebie lekko ponad 50 mA jak dobrze pamiętam, a jeden AD chyba koło 25mA pobiera.
Tak patrząc na link: mouser coś by się znalazło, ale to .3lite musiałby potwierdzić czy to ma szansę zadziałać![]()
Op-ampów nie łączymy równolegle, a jak przyjrzysz się tym wzmacniaczom z analoga, to żaden z nich się nie nadaje - nie ta obudowa, za niskie napięcie pracyA może z tym AD825 zrobić tak samo jak z AD1865?
E można coś z tego wybrać :
http://www.analog.com/en/parametricsearch/11086#/p5002=0.125|1&p4101=9e-10|9e-9&p300=100|5500&p2687=|1|9|11
Witam
Zrobiłem sobie kanapkę z dwóch AD.
Gra, ale mi coś delikatnie charczy w lewym kanale.
Jakby to było zasilanie to chyba w obu byłby nie tak ?
Pojedynczo AD grają OK.
Czego szukać ?
Witam
Zrobiłem sobie kanapkę z dwóch AD.
Gra, ale mi coś delikatnie charczy w lewym kanale.
Jakby to było zasilanie to chyba w obu byłby nie tak ?
Pojedynczo AD grają OK.
Czego szukać ?
Ostatnio kupiłem drugiego AD. Okazuje się, że ten, którego mam od początku ma inne poziomy wyjścia dla lewego i prawego kanału ...
Na nowym mam OK, a na "starym" mam właśnie cichszy lewy kanał o około 0,3-0,4 V ...
Może dlatego po połączeniu w kanapkę coś charczało ...