Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ok podlącze trafo pod siec i odlącze od plytki ....Daj jakieś foty. Może sprubuj pod innym trafem i zobacz czy odpala, jak odpali na innym, to normale, wymień trafo.
To było 1 co zrobiłembart210 napisał:Sprawdź bezpiecznik![]()
No troche wystawił podaj jego nick to ci powiem czy to ten,60zł.Karol22m napisał:Witam
Kupiłeś od tego gościa co wystawił bardzo dużo tych Paneli?
Za ile uszkodzony?
No to teraz wyślij komuś kto to sprawdzi - ze 30zł w obie strony, dodaj jakieś 0.5 litra za naprawę - 20zł i ze 20zł na jakieś części , trany ,pierdoły.Karol1991 napisał:Witam,kupiłem panel do subwoofera z allegro uszkodzony , w ogole się nie włancza na trafie nie ma żadnego napięcia od czego zacząć naprawe?
Nie będe tego nikomu wysyłał chodze do Koszalinskiego elektronika 3 rok i własnie stwierdziłem,że czegos ta szkoła mnie nauczyła.takero napisał:No to teraz wyślij komuś kto to sprawdzi - ze 30zł w obie strony, dodaj jakieś 0.5 litra za naprawę - 20zł i ze 20zł na jakieś części , trany ,pierdoły.
Wyjdzie na to że lepiej było kupić sprawny, niż teraz się bawić , zakładając że ktokolwiek w ogóle to naprawi...
Bo jeśli trafo padnięte to nie ma o czym mówić zupełnie...
U mnie nic nie jest nawet zadrapanetakero napisał:Znajomy też kupił i okazał się kompletnym, poobijanym, podrapanym i pooklejanym jakimiś naklejkami szrotem. do tego poczta blachę pogięła, więc radzę się zastanowić czy jest sens oszczędzać parę dych by wyrzucić panel do kosza ;]
Potki i czincze były powyłamywane...
Parę dni temu pytałeś się co to za trójkącik TL072 , nie wiedziałeś co to wtórnik i po co się go stosuje ...Karol1991 napisał:chodze do Koszalinskiego elektronika 3 rok i
Ale trafo upalone, nie wiem co gorsze ;]Karol1991 napisał:U mnie nic nie jest nawet zadrapane![]()
Nie byłem pewien czy to tl 072....Parę dni temu pytałeś się co to za trójkącik TL072 , nie wiedziałeś co to wtórnik i po co się go stosuje ...
takero napisał:Znajomy też kupił i okazał się kompletnym, poobijanym, podrapanym i pooklejanym jakimiś naklejkami szrotem. do tego poczta blachę pogięła, więc radzę się zastanowić czy jest sens oszczędzać parę dych by wyrzucić panel do kosza ;]
Zaprzeczyłeś sam sobie myślę,że oczywiste jest to,że lepiej żeby było trafo upalone niż ma wyglądać jak kupa i trafić do kosza jak to napisałeś tym bardziej,że takie trafo mam więc zaoszczędziłem i mam sprawny panel który nie pójdzie do kosza....takero napisał:Ale trafo upalone, nie wiem co gorsze ;]
Działa auto on off też działa... ...wszystko działa...takero napisał:BTW - działa pod nowym trafem ?
Właśnie jak wcześniej pisałem to masa wychodząca z trafa była zwarta ze zmiennym i pewnie dlatego...JAREK napisał:W trafolach często są takie bezpieczniki termiczne - trafo musi mieć jednak zwarcie, przez co się przegrzało i spaliło ten bezpiecznik.
5szt ;]JAREK napisał:BTW Takero daj znać w jakim stanie są Twoje bo chyba zakupiłeś tego większą ilość ;]