Czyli można powiedzieć, że oboje trochę racji mamy. Wystarczy sobie co nieco wytłumaczyć

Po prostu jak robię pod siebie to zabezpieczam na maksa
Dzisiaj dostałem kable, BR i terminal. Dałem mocno pupy bo zapomniałem, że do tyłu muszę pociągnąć oba kanały - policzyłem na jeden.
Jeśli dobrze wszystko pójdzie to jutro zabieram się za wygłuszanie.
Odebrałem też MDF - płyty grubości 20 i 22mm. Będzie dobrze

---------- Post dodany o 12:37 ---------- Poprzedni post o 22:37 ----------
Drzwi wygłuszone. Spodziewałem się czegoś więcej. Gra inaczej - fakt. Lepiej też ale muszę się przyzwyczaić.
Teraz zostało skrzynkę zrobić i czekać na głośnik
---------- Post dodany o 16:14 ---------- Poprzedni post o 12:37 ----------
Czy ma znaczenie na której ściance obudowy subwoofera będzie głośnik, a na której BR? Czy w ogóle mogą być na jednej?
Skrzynka jest taka, że głośnik może być na każdej ściance. Wszędzie się zmieści.
BR tylko na dwóch (oczywiście równoległych względem siebie). Głośnik raczej będzie miał problem żeby zmieścić się obok BR.
Tutaj takie dwie poglądowe fotki jakby to miało być według mnie.
I jeszcze kwestia sklejania dwóch tuneli BR. Wystarczy taśma klejąca? Chociażby ta szeroka 5cm - tunele nie łączą się idealnie, będą przez to jakieś niepożądane dźwięki?

zawsze lepiej zapytać
BTW. Paczka od Basser'a?
Szmata utaplana w czymś... zapach znam ale nie mogę skojarzyć. Torebki foliowe po jakichś wkrętach (nawet jeden został), dość przeterminowane katalogi 2009-2010, reklamy z wykrywaczami radarów, chociaż znalazł się też nowy katalog alpine 2012-2013. Wszystkie zamówione elementy dość mocno zabrudzone. Chociaż doszły całe, ale paczka wyglądała tak jakby mieli przepełniony kosz. Nie spotkałem się jeszcze z takim poziomem...