Nie na temat...
![]() ![]() Rysunek techniczny leży i płacze... lini pomocniczych wymiarowych sie nie krzyżuje ze sobą ![]() | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
![]() ![]() Rysunek techniczny leży i płacze... lini pomocniczych wymiarowych sie nie krzyżuje ze sobą ![]() | ![]() |
nawet się nie zastanawiaj, za taką kwotę wal śmiało w 450 ! nie będziesz żałował.Wybor padl na Xindaka 6950-09, kupilem w Q21. Potem okazalo sie ze go nie maja albo nie chcą sprzedac za 3999zl (bo ja to tak odebralem) i anulowali moj zakup...
I było.
Góra jak by detaliczniejsza w iampie ale jak mu dasz po "d.pie" to potrafi zaświszczeć, w 450 cały czas nawet na full jest idealnie czysto.
Średnica w obu bardzo podobna.
Dół w 450 potężniejszy ale i "miękki" może to być wina potężniejszego zasilacza - trafo 1,2kW + szklanki 47000uF, w iampie trafo ok 470W, niższe napięcia ok +/- 50V i kondensatory 20000uF.
To tylko moje odczucia, być może na innym sprzęcie będzie inaczej.
W/g mnie najtańszy z pośród diy powiedzmy do tych 2kzł na gotowo i bdb grający wzmak to iamp, do tych 4kzł 450, póżniej to już kwestia portfela bo wybór bardzo duży.
Ogólnie to już decyzja należy do słuchacza, jego upodobań, reszty sprzętu itp, ale oba to bdb wzmaki
450 potrzebuje dobrego pre żeby się "rozwinąć" a wtedy to już iampowi ciężko będzie, z resztą ci co mają i kombinują z 450 to wiedzą, iamp był projektowany tak żeby nie trzeba było żadnego pre a wystarczył sam potencjometr.
Słyszałem jak gra 450 z "klonem" c2810 i jest lux, ale ponoć lamm lepszy.
Jak na foto - ecc88Na jakiej we słuchałeś?
Każdy ma inny system, inny słuch, nie uogólniałbym tego ostatecznie. Nie bez powodu napisałem dla mnie.
wydrukowalem sobie juz odbitki do prasowania, myslalem o ops4 + lampa. Tak z innej beczki chcialem kupić jakis komercyjny wzmacniacz zeby miec jakies odniesienie do konstrukcji diy. Wybor padl na Xindaka 6950-09, kupilem w Q21. Potem okazalo sie ze go nie maja albo nie chcą sprzedac za 3999zl (bo ja to tak odebralem) i anulowali moj zakup...