Witam , ogólnie czasami trochę mam zapięte , albo mi się nie chce .
Sporo osób zapisywało się na jakieś te soft starty ale nie wiem czy warte to zachodu .
Ogólnie ja zawsze coś tam grzebie , pokazałem wam sterowniki , były to moje prototypy V2 do których zamówiłem pcb w paru sztukach , bo potrzebowałem na mus , 2-3 szt mogłem odsprzedać w zaporowej cenie dla niektórych . Na pcb tez były drobne niedociągnięcia .
Po rożnych eksperymentach robię finalną wersje tej zabawki .
Większość tego tupu układów jest robiona tak że jest impulsator którym się obsługuje ten układ .
Jak dla mnie jest to głupota .
Układ musi być obsługiwany intuicyjnie .
O co chodzi będzie pcb bazowe ze wszystkimi elementami wykonawczymi a sam procesor z otaczającymi go elementami wpinany na przejściówce na goldpinach , łatwy serwis , ogólnie większość osób nie była by w stanie tych procków w ogóle zalutować ze względu na raster .
Protektor i zab zwarciowe działające niezależnie jak teraz że względu na niezawodność i pewność działania .
Jednak procek będzie monitował co zadziałało i na wyświetlaczu będzie wyświetlał , zadz zab termiczne , czy przeciążeniowe itp.
-sterowanie dwóch selektorów 4x , selektory z auto detekcją sygnału , przełączanie automatyczne bezobsługowe , pilotem , manual .
-sterowanie silników potencjometrów dwie szt .
-sterowanie Vu-metrów , złączanie ich oraz zał podświetlania .
- pomiar temperatury na Dsach możliwość programowania temp działania wentylatorów oraz wyłączenia na każdy kanał .
- dodatkowe dwa ster wyjścia .
- sterowanie manualne za pomocą przycisków dla każdej funkcji zał wył .
I parę innych bzdetów . Ogólnie wszystko co można wymiodzić, taki mini kombajnik .
Pcb znacznie mniejsze że względu na sporo poprawek .
Na tych pcb przejściówek co mam jest zrealizowane 6 wyjść przełączalnych . wszystkie sześc można zał pilotem oraz za pomocą mikroswitchy i 4 przełączalne do reg wzmocnienia . to już wystarcza do obsługi takiego wzmaka .
Gdzieś do miesiąca , 1,5 na wakacje, będę miał gotowe działające prototypy takich układów i wtedy mogę wam dopiero zrobić zamówienie na takie zabawki , funkcjonalnie układ będzie dopracowany oraz pod każdym względem i będzie przewyższał pojawiające się na forach podobne układy .
Płytki zamawiane w chinach , jakościowo super cenowo bardzo tanie . Układ będzie przystępny konstrukcyjnie dla każdego . Będzie podobny do tych paru szt wersji 2 .
Aaa tak się składa wzmaki HHEEEEEEEEEEEEEE .
Jakością to już mi nawet markowe firmówki nie dorównują .

:flapper::flapper::flapper::flapper: